Socialisme

Een maatschappijvisie, het socialisme

Wat is de maatschappijvisie van de PVDA? Wat verstaat zij onder socialisme? Welke ideeën heeft de partij over de economie, de democratie, de moraal, het milieu? Je vindt een antwoord op deze vragen en nog vele andere in de volgende teksten: 
 

1. In het hoofdstuk "Beginselvaste partij" van haar 8ste congres, geeft de partij haar marxistische visie, haar strategie en haar perspectief op een maatschappij zonder uitbuiting, haar partijopvatting.

De tekst van het 8ste congres is te koop op www.pvdashop.be

2. In het 4de deel "De toekomst begint nu" van het boek  "Op mensenmaat" (uitgeverij EPO, 2009), geeft Peter Mertens, voorzitter van de PVDA, zijn visie op het socialisme, de gemeenschappelijke ontwikkeling van de economie, over planning, over democratische inspraak, over het socialisme op mensenmaat.

Het boek is hier te bestellen. 
 

 

"Wij zijn optimisten want wij zijn ervan overtuigd dat een andere wereld, een socialistische wereld, niet alleen nodig is,maar zelfs mogelijk zal zijn in de loop van de 21ste eeuw." (8ste congres van de PVDA)

3. In het 5de deel "Socialisme 2.0, op maat van mens en natuur" van het boek "Hoe durven ze?" (uitgeverij EPO, 2011), diept Peter Mertens zijn visie op het socialisme uit, meer bepaald op democratie, emancipatie en onderwijs, gelijkheid tussen man en vrouw, veiligheid, gezondheid, vrijheid en duurzame ontwikkeling. Hij roept op om "zelf opnieuw toekomstmakers te worden". 

Het boek kan je hier bestellen.