Brexit: de schuld van het Europa van de concurrentie

auteur: 

Webredactie

PVDA-volksvertegenwoordiger Raoul Hedebouw sprak in het parlement over het Britse referendum over de brexit. Hij had een boodschap voor premier Michel: “Als we doorgaan met dit Europa van de concurrentie dan zullen de tegenstellingen tussen de volkeren leiden tot het uiteenspatten van Europa.”

Lees ook : Brexit: tijd om Europa van concurrentie en ongelijkheid te veranderen

Commentaar toevoegen

You must have Javascript enabled to use this form.

Reacties

Dit is de nagel op de kop Raoul. PROFICIAT. de mensen zijn nier Europa beu, maar wel dit Europa dat enkel draait om neoliberale economie; om concurrentie tussen de Europese landen, wat leidt tot totale sociale afbouw. Straks zijn we allemaal Grieken.
Concurrentie zou goed zijn voor de consument maar ik heb tot op heden alleen maar het tegenovergestelde gezien. Alles is nog vele duurder geworden en de mensen worden tegen elkaar opgezet. Voorbeelden genoeg: electriciteit, telecom, verzekeringen, de dagdagelijkse consumptiegoederen en noem maar op. En wie is daar beter van geworden? De gewone arbeider alvast niet, zij die handel in het groot drijven en er het minst voor doen juist wel. Wanneer wordt arbeid naar waarde beloont en gewaardeerd? Ik vrees echter dat dit nooit zal gebeuren.