Frank Sonck

 
 

Dinsdag 20 september was het de dag van STOP TTIP en CETA, een dag van betogingen tegen de vrijhandelsovereenkomsten tussen Europa en de Verenigde Staten (TTIP) en Canada (CETA). Verschillende duizenden mensen betoogden in Brussel tegen deze verdragen, omdat ze de sociale, milieu- en gezondheidsnormen die vandaag bij ons gelden, ondergraven. Line De Witte van Comac, de jongerenbeweging van de PVDA, legt uit waarom de betoging zo belangrijk is.

De private bewakingsmultinational G4S zal samen met de Corsendonk Groep zeer waarschijnlijk de uitbating van het daklozencentrum De Vaart in Antwerpen organiseren. G4S en de Corsendonk Groep komen als eerste keuze uit het juryrapport. Het juryrapport werd opgesteld op basis van de openbare aanbesteding, tendering in het jargon, die de stad Antwerpen organiseerde.

De Vlaamse regering besliste zonet om de ‪#‎turteltaks te verlagen van 770 euro per jaar naar 290 euro voor 9.000 gezinnen die elektrisch verwarmen. "Het resultaat van het protest tegen de Turteltaks", zegt de PVDA, "maar wij gaan door tot de hele Turteltaks is afgeschaft." De PVDA voert haar zomercampagne rond de Turteltaks.

Raoul Hedebouw, woordvoerder én volksvertegenwoordiger van de PVDA, maar volgens Lieven Van Gils ook “een van de nieuwe wonderboys van de politiek”, was maandag te gast in Van Gils en Gasten (Een). Hij sprak er oa over hoe de regering doet wat de bevolking niet heeft gestemd en daarom niet meer representatief is, waarom de politici de maatregelen die ze beslissen beter ook op zichzelf zouden toepassen, hoe de PVDA niet alleen de proteststem maar ook de hoopstem mobiliseert, en waarom de solidariteitsbeweging tussen het noorden en zuiden van het land belangrijk én mogelijk is. (Beelden Een)

Volgende maand wil Antwerps burgemeester Bart De Wever een handelsmissie leiden in Israël. De PVDA lanceert een petitieactie om deze missie te voorkomen. PVDA-voorzitter Peter Mertens verwijst daarbij naar onder meer de aanhoudende Israëlische mensenrechtenschendingen en de blokkade van Gaza.

Woensdag 25 mei keurde de meerderheid in het Vlaams Parlement een aanpassing van het gemeentedecreet goed, waardoor voortaan exorbitante salarissen aan topambtenaren kunnen worden uitbetaald.

Naar aanleiding van de eerste verjaardag van de start van de commerciële vluchten op de Antwerpse luchthaven, huldigde de Berchemse PVDA samen met buurtbewoners symbolisch een zelfgemaakt meetstation voor fijnstof en geluid in.

25.000 mensen namen zondag deel aan de tweede Grote Parade van de burgerbewegingen Hart Boven Hard en Tout Autre Chose. “Dat geeft heel veel hoop voor de komende jaren”, reageerde PVDA-voorzitter Peter Mertens.

Vanaf 1 maart maakt de Turteltaks onze energiefactuur €100 duurder. De linkse oppositiepartij PVDA lanceert vandaag een waterdicht alternatief. De Turteltaks is niet alleen onrechtvaardig en ongrondwettelijk, maar ook gewoon totaal overbodig.

Buiten was het een hondenweer maar toch liep het Antwerpse Zuiderpershuis helemaal vol voor de nieuwjaarsreceptie van de PVDA. Daar brachten PVDA-voorzitter Peter Mertens en verschillende andere gasten een boodschap van hoop, diversiteit en realisaties.

Pagina's