Arco

De CD&V en minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) hebben elkaar opnieuw gevonden. In het Arco-dossier dan nog wel. Ze willen de privatisering van Belfius koppelen aan de uitbetaling van een vergoeding aan de Arco-spaarders. Goed nieuws voor de Arco-spaarders? Goed nieuws voor de Belgische burgers? Jammer genoeg niet. Straffer zelfs, we worden twee keer gejost.

De huidige federale regering heeft nog altijd geen oplossing uitgewerkt voor het Arco-dossier, ondanks vele beloften. Dat is onaanvaardbaar. Er worden liever electorale spelletjes gespeeld op de rug van de Arco-spaarders. 

Om de Arco-spaarders te vergoeden, is er dringend nood aan de oprichting van een bankenfonds dat verplicht gespijsd wordt door grootbanken en financiële instellingen. Het is de bankensector die zélf moet opdraaien voor de crisis die zij veroorzaakt heeft. Dat schrijven Raoul Hedebouw en Koen Hostyn vandaag in een opiniestuk op Knack.be.

“Het spaargeld van de kleine Arco-spaarder moet beschermd worden, en het zijn de grootbanken die de rekening moeten betalen.” Zo reageerde de PVDA vorige week in een persbericht op het voornemen van de Europese Commissie om de staatswaarborg voor de Arco-spaarders van tafel te vegen. Tal van lezers reageerden via onze website.

Het spaargeld van de kleine Arco-spaarder moet beschermd worden, en het zijn de grootbanken die de rekening moeten betalen. Dat zegt de PVDA in een reactie op het voornemen van de Europese Commissie om de staatswaarborg voor de Arco-spaarders van tafel te vegen.

“Alles gebeurt boven onze hoofden maar mijn engagement blijft.” Er klinkt ergernis maar ook vastberadenheid bij de ACW-vrijwilliger op tv.