Zelzate

Het middenveldplatform “Belfius is van ons” (www.belfiusisvanons.be) riep alle gemeenteraden van ons land op om een standpunt in te nemen tegen de privatisering van Belfius en vóór Belfius als openbare bank. In het Oost-Vlaamse Zelzate nam de PVDA het initiatief om dat te doen. Met succes.

PVDA Zelzate beleefde gisteren een historische gemeenteraad. Onder het oog van een bomvolle zaal boze burgers bond het bestuur op meerdere punten in.

Energiewatcher Tom De Meester was donderdag 7 januari samen met leden van de PVDA paraat om minister Turtelboom te ‘verwelkomen’ aan de Zonneberg van Zelzate. Eigenaar en baggerkoning Jan De Nul blijft jaarlijks 4 miljoen subsidies krijgen voor die zonneplantage. Met haar Turteltaks wil de minister de gewone consument doen betalen voor die cadeaus. Voer mee actie op www.turteltaksproces.be.

De gemeente Zelzate gaat een brief sturen aan eerste minister Michel en aan Vlaams minister-president Bourgeois met de vraag hun geplande besparingen in te trekken. De brief komt er na een motie ingediend door de PVDA+

Op de gemeenteraad van 25 februari lag het meerjarenplan van het OCMW ter goedkeuring voor. Dit meerjarenplan voorziet het stopzetten van  de kinderopvang, de buitenschoolse opvang, de thuishulp en de uitbating van het rusthuis door het OCMW.

Dokter Frans Van Acoleyen kreeg vrijdagochtend de deurwaarder op bezoek. Die wilde beslag leggen op zijn inboedel, omdat de vrederechter van Zelzate op 29 maart 2012 de dokter voor het Volk had veroordeeld tot het betalen van zijn lidgeld aan de Orde en omdat de arts dat principieel weigert…

De Orde eiste voor de rechtbank 1.400 euro voor achterstallig lidgeld en procedurekosten. Frans Van Acoleyen liet de deurwaarder niet binnen, waarop die dreigde terug te komen met de politie en een slotenmaker.

Welke prioriteiten moet de PVDA in het parlement aanpakken? Meer dan 41.000 mensen gaven hun mening in een grootschalig verkiezingsonderzoek. Lijsttrekker Tom De Meester trekt verrassende conclusies en presenteert oplossingen. Kom luisteren en zeg je gedacht! Want jouw stem telt.

Een jaar na de gemeenteraadsverkiezingen blikken we met enkele PVDA-verkozenen terug naar het werk van hun fractie en hun groep het afgelopen jaar. Geert Asman over 250 man op de gemeenteraad, een grote overwinning en de strijd die voortgaat.

In Zelzate zet het OCMW het mes in de hele ouderlingenzorg. Eerder snoeide men al in de kinderopvang. Daar legde het personeel vandaag het werk neer. De besparingsgolf bij het OCMW van Zelzate komt er nadat het vorige OCMW-bestuur een diepe financiële put achterliet. Dat wil men nu goedmaken door de bejaardenzorg en de kinderopvang uit te leveren aan de -veel duurdere- privé. PVDA+ roept de Zelzatenaren op om de dienstverlening te eisen waar ze recht op hebben.

Welke prioriteiten moet de PVDA in het parlement aanpakken? 
Meer dan 41.000 mensen gaven hun mening in een grootschalig verkiezingsonderzoek. 
Lijsttrekker Tom De Meester trekt verrassende conclusies en presenteert oplossingen. 
Kom luisteren en zeg je gedacht! Want jouw stem telt.

Pagina's