Deurne

De uitbreiding van de activiteiten op de luchthaven van Deurne zorgt voor heel wat overlast. De impact op de leefbaarheid van verschillende wijken is groot. De lokale werking van de PVDA in Berchem blijft verzet aantekenen, samen met buurtbewoners, actiegroepen en andere partijen.

Sinds april vorig jaar wordt het aantal vluchten vanop de luchthaven van Deurne systematisch uitgebreid. Almaar meer buurtbewoners maken zich zorgen over de gevolgen van de uitbreiding voor hun gezondheid. PVDA in Berchem steunt actief het verzet van buurtbewoners tegen de uitbreiding door een petitie te lanceren voor betrouwbare meetpunten voor geluid en fijn stof in de buurt van de luchthaven.

Het districtscollege in Deurne van N-VA, Open Vld en CD&V heeft al meer dan een jaar geen meerderheid meer, nadat raadslid Bruno Denys uit de N-VA-fractie stapte en ging zetelen als onafhankelijke. PVDA, Groen en sp.a legden daarop vanuit de oppositie heel wat concrete voorstellen op tafel. Bovendien werkten de drie partijen samen aan een nieuwe alternatieve en progressieve begroting. Zondag 6 december kondigde Groen Deurne echter aan dat het de rechtse coalitie in Deurne zal depanneren.

Een jaar na de gemeenteraadsverkiezingen blikken we met enkele PVDA-verkozenen terug naar het werk van hun fractie en hun groep het afgelopen jaar. Aziza Falki over het afbouwen van een verkeerstuin en de lasten van een Sportpaleis in je wijk.

Maak kennis met kandidaten van de PVDA+
Kom gezellig samen met PVDA’ers uit jouw buurt
Wat moet er het eerst aangepakt worden volgens 41.420 Belgen?
Geef jouw mening over de kiesthema’s van de PVDA+

Wim Van Hees van Ademloos en Dirk Van Duppen leggen uit waarom de keuze van de Vlaamse regering voor het BAM-tracé traag, ongezond en duur is.

 

 

Kom je naar onze familie-barbecue?

 

Vrijdag 29 augustus vertonen we op het kiwicafé, in het kader van 50 jaar migratie, een documentaire: Vlaamse pioniers van het migrantenwerk (1u20min).

Verschillende weken na de zoveelste belegering van Gaza is het in de media stil rond Palestina. Wij willen de aandacht blijven vestigen op de continue bezetting. 

 

Je bent van harte uitgenodigd op onze jaarlijkse “ ICS- Brunch”

Op zondag 9 november in zaal “ Drakenhof” Boekenberglei 213 2100 Deurne

En dit van 10.00 tot 14.00uur

thema : " Het Ecologisch Cuba"

Pagina's