Borgerhout

“De bewering dat de ‘illegale economie’ in Borgerhout groter zou zijn dat de ‘legale economie’ is sociologische en economische onzin”, zegt Zohra Othman, districtsschepen voor de PVDA in Borgerhout. “Van bij de start van het progressief bestuur in Borgerhout heeft het stadsbestuur er alles aan gedaan om zélf de ‘legale’ ontwikkeling en economie in Borgerhout te muilkorven.”

Borgerhout maakte voor het eerst sinds lang een incidentloze zomer door. In samenwerking met enkele jongerenorganisaties, werd “PleinPatrons” opgestart, om jongeren in te zetten op de Borgerhoutse pleinen.

Op de districtsraad van maandag 18 mei 2015, diende de Borgerhoutse meerderheid (PVDA, SP.a en Groen) samen met CD&V en Open VLD een voorstel tot beslissing in voor financiële steun aan de zwaar getroffen bevolking van Nepal.

Het stadsbestuur geeft een tijdelijke invulling aan de site Spoor Oost in Borgerhout: het wordt een event-parking. Er komt plaats voor evenementen zoals de Sinksenfoor en 2.300 parkeerplaatsen voor de bezoekers van het Sportpaleis en Lotto Arena.

Toen Zohra Othman (PVDA+) disctrictsschepen werd in Borgerhout, bouwde ze haar advocatenpraktijk af. Haar inkomen is haar schepenwedde van 1.580 euro per maand. Cumuleren doet ze niet.

Goedemiddag beste vrienden, 

Op maandag 10 maart stelde Koen Hostyn in de Antwerpse Roma zijn boek 'Het Vlaanderen van de Wever voor', waarin hij de motieven van de N-VA en haar voorman ontbloot. De avond was boordevol gevuld met interviews van Ico Maly -de ideologie in Het Vlaanderen van De Wever-, Tuur Viaene - een wegwerpmens in Het Vlaanderen van de Wever en Bruno Verlaeckt & Ferre Wyckmans - vakbonden in Het Vlaanderen van De Wever. Ook was er ruimte voor comedy -Het Vlaanderen volgens Kamal Kharmash-, een toespraak van Manu Claeys over mobiliteit en democratie. En een naconcert door 'De Sociale Jukebox' (Jokke Schreurs & Hans Mortelmans). Gastheer van dienst was Dominique Willaert.

Een goed jaar geleden legde Zohra Othman de eed af als schepen van het Antwerpse stadsdistrict Borgerhout. Hoe gaat het ondertussen met het links-progressieve bestuur en hoe bevalt het als eerste schepen van de PVDA?

Een jaar na de gemeenteraadsverkiezingen blikken we met enkele PVDA-verkozenen terug naar het werk van hun fractie en hun groep het afgelopen jaar. Sofie Sas over participatie, mee besturen en een radicaal andere visie op beleid.

Enkele weken geleden kozen de burgers van Borgerhout zelf de naam van een plein in hun buurt. Een mooi staaltje democratie, juist? Nou, wie dacht dat alles over het Terloplein al gezegd en geschreven was, had het grondig mis. Gisterenavond zorgde het nog voor een heftig debat in de districtsraad van Borgerhout. Zowel N-VA, Open VLD als CD&V spuiden kritiek. De PVDA-fractie diende hen van antwoord.

Pagina's