Arco-spaarders zijn geen speculanten

Het spaargeld van de kleine Arco-spaarder moet beschermd worden, en het zijn de grootbanken die de rekening moeten betalen. Dat zegt de PVDA in een reactie op het voornemen van de Europese Commissie om de staatswaarborg voor de Arco-spaarders van tafel te vegen.

“Geen enkele spaarder moet opdraaien voor de graaizucht en de roekeloosheid van de banksector”, zegt PVDA-voorzitter Peter Mertens, “ook de 800.000 kleine Arco-spaarders niet. De coöperanten hebben in dit catastrofale gebeuren geen enkele verantwoordelijkheid. Je kunt kleine spaarders met een kleine inleg niet op gelijke voet behandelen als grote beleggers en speculanten.” 

Volgens de Europese Commissie is de staatswaarborg voor de kleine Arco-spaarder ‘illegale’ staatssteun. “Onaanvaardbaar”, zegt Peter Mertens. “De Europese landen hebben honderden miljarden euro gepompt in de redding van de banken, met de goedkeuring van de Europese Commissie. Maar het spaargeld van 800.000 kleine spaarders beschermen, dat is blijkbaar ‘illegaal’. Europa kiest kant voor het grote kapitaal, en laat de kleine man opdraaien voor de bankencrisis. Wij willen dat de slachtoffers van de Arco-catastrofe vergoed worden.”

De PVDA wil dat de bankensector zélf opdraait voor de waarborgregeling. “De overheid moet garanderen dat de Arco-spaarders hun geld terugkrijgen, maar de factuur moet doorgerekend worden aan de bankensector. Zij hebben de crisis veroorzaakt, zij moeten de rekening betalen.” De PVDA wil de oprichting van een bankenfonds dat verplicht gespijsd wordt door grootbanken en financiële instellingen.

De PVDA pleit verder voor een onderzoek naar het Arco-schandaal. “De grootste vergissing is volgens ons gebeurd in 2001, toen een essentieel coöperatieve maatschappij oordeelde dat ze moest samengaan met een privébank. In 2001 maakte BACOB, de bank van de christelijke arbeidersbeweging, een verkeerde inschatting door zich in de armen van de privébank Dexia te gooien. Reeds in die periode stond onze partij heel kritisch tegenover deze operatie. De Arco-spaarders werden hierdoor de speelbal van het reilen en zeilen op de financiële markten en de wetten van het maximale rendement, dat niet te verzoenen is met maatschappelijk verantwoord gedrag. Indien er verder beheersfouten of onwettige verrichtingen zijn gebeurd, moeten die door een onderzoek en een rechtbank beoordeeld worden.”

Persdienst PVDA

Commentaar toevoegen

You must have Javascript enabled to use this form.

Reacties

indien we niets terug krijgen van ons geld zal ik al mijn geld afhalen bij BELFIUS, en hopen dat iedereen het zal doen, daar zit er veel geld van ( ACW ) ons geld
ik heb ook zo"n aandeel, indertijd gekocht bij BACOB, niet alleen voor mijzelf maar ook voor mijn vrouw en kinderen. Het was veilig en je kreeg extra korting bij de lening. Zo werd gezegd. Als nu blijkt dat we alles kwijt zijn, haal ik alles weg, dat ze dat goed beseffen bij Belfius !
Ik ben zo'n kleine ARCO-spaarder en wacht ondertussen bang af.
als dit niet opgelost geraakt zou iedereen moeten weggaan bij Belfius. Ik hoop mijn geld ook nog terug te zien als Arcoparspaarder.
Volledig akkoord , desnoods onverantwoord dat weeral eens de gewone man de dupe zou zijn !!!! Desnoods een algemene oproep om het land stil te leggen !!! we zullen met 800000 man zijn....... bedankt Geert
Ik vind inderdaad ook dat de kleine spaarder zijn centen mag terug zien wat waarschijnlijk nooit zal gebeuren want centen die eens in handen zijn van banken, politieke groepen komen niet meer terug naar de kleinen man. ik hoop dat PVDA er kan toe helpen dat het nu eens wel gebeurd
Die vetbetaalde mannen en vrouwen van de europese commissie denken alleen maar aan hun eigen centen en niet aan de met veel arbeid en moeite gespaarde centjes van de arbeiders. Terwijl zij al jaren vele probleemloos een groot maandinkomen (4300€ tot 18000€)hebben en daardoor en vette spaarboek hebben, kan het hun weinig deren dat de vele bedrogen arcospaarders hun duurverdiende centen verliezen. Ze denken er niet bij na dat dit spaargeld is verdient op een loon van ongeveer 1600€ in de maand en dit na vele jaren sparen. Het bedrag dat de kleine arcospaarder verliest verdienen zij gemakkelijk op één maand! Een schande voor de europese commissie om zo een beslissing te nemen en de gewone mens te laten vallen. Na het redden van de banken en de vele milliarden steun (betaald door de burgers) kunnen zij de gewone burger niet beschermen? Een schande!!!!
Beste, Als nu 50- jarige hardwerkende belg heb ik indertijd als goede huisvader en als eerlijke, zich aan de wettelijke regels en bepaling houdende burger Arcoparaandelen gekocht. Dit om, zoals het mij ook destijds geleerd werd, een appeltje voor zowel mijzelf als voor het ganse gezin (vrouw en twee kindjes) tegen de dorst te sparen om het later, in tijden van crisis, goed te hebben. Daar ik zeker niet van risico’s hou werd mij dit product ten zeerste aanbevolen door de BACOB bank . Zoals je hieronder kunt zien, zonder extra kosten, hoog rendement en zonder risico… Maar wat er niet op vermeld stond was dat deze garanties niet voor mijzelf waren maar voor de overheidsinstellingen! Had ik dat geweten! Maar uit je fouten moet je leren, nietwaar… Wat me steeds mateloos ergert is dat diegenen die de val zetten en met de buit gaan lopen altijd vrijuit gaan en de schuld op iemand anders steken of voor de kosten laat opdraaien . In dit geval heeft de Europese Commissie een negatief advies gegeven . Een mooi excuus voor de Belgische politiek die hiermede weer hun handen in onschuld kunnen wassen . De doelstelling van de EU om in de eerste plaats voor de burgers te zorgen , lijkt mijn inzien dan ook ver weg . Met vriendelijke groeten, Patrick.
Dit is inderdaad hetgeen moet gebeuren. Ik ben Arco spaarder. Door foute beslissingen van de top van de banken zouden wij onze spaarcenten kwijt zijn. Hoe zit het dan met hun loon? Als ze ontslagen worden, omdat ze hun job niet goed genoeg gedaan hebben, krijgen ze nog een ontslag vergoeding van ettelijke honderdduizende euro's. Rechtuit schandalig. Als ik mijn job niet goed doe en ontslagen word, krijg ik niets. Alleen MOET ik nog een opzeg doen. Hebben ze al jaren niet genoeg op onze kap geleefd en geprofiteerd.
In mijn familie Moeder ,partner en ik hebben een Arcopar aandeel. Zoals boven vermeld hebben de Europese banken ,de gewone spaarder om de tuin geleid met leugens Ik vind dat Europa niet mag beslissen over de banken in Belgie ,dit moet steeds in het land zelf blijven. Ik ben al bedrogen door mijn ex baas die met mijn extra bonus na het faillissement van Sabena weg is . Ligt in proces op het ogenblik. Dan dit voorval met mijn Arcopar aandeel,onze building syndicus die met ons spaargeld weg is. De kleine garnaal moet dit alles maar slikken ,en dat ben ik nu beu. Dan is men verwonderd dat er mensen hun stoppen doorslagen . Alles bij elkaar gaat het bij mij over een bedrag van +/- 60.000 €,en dan mag men niet klagen. Ik hoop alsnog dat alles goed komt ,ik heb er hard moeten voor werken ,en de bank mijn geld toevertrouwd. Waar ik nu toch grote twijfels over heb. Denorme Erik
Groot gelijk heb je, maar er wordt hier vergeten dat de inleg destijds beperkt was tot een vastgestelde som. Op welk ander aandeel wordt er een beperking gezet bij de aankoop. Een duidelijk bewijs dat de spaarders erin geluisd zijn door de grote geldwolven. Het is dus duidelijk dat het ACV en Dexia er moeten voor zorgen dat wij onze centen terug krijgen of anders moeten wij hen massaal de rug toekeren. Als de Europese gemeenschap op een dergelijke manier zijn burgers wil beschermen; dan staat er ons nog het een en het ander te wachten.
100% akkoord, ik wil, eventueel een actie steunen, indien mijn fysieke dit toelaat. ik wordt straks 84! Vraag; Wat houd privacy beleid van Moliom in?
En of het nog niet erg genoeg is: ze zijn ongestraft gebleven en bovendien is hun spelletje opnieuw begonnen. Van de goede voornemens in volle crisisperiode is niet veel geconcretiseerd. Deregularisering is terug topprioriteit! Toen ik indertijd zelfstandig spaarbankagent was in bijberoep, heb ik hun directieven gelukkig niet gevolgd. Ze spoorden me toen aan om zoveel mogelijk kasbons over te zetten naar beleggingen op de beurs. Ik heb dat mijn klanten toen afgeraden, gelukkig maar!
De 'kleine man' (Arco -spaarder) draait ALTIJD op voor de rekening! Maar laten we nu eens naar de bron van dit gebeuren gaan; diegenen die de beslissing hebben genomen bij de CD&V en het ACW om van spaarrekeningen aandeelhouders te maken, zonder medeweten van de spaarders. Zoals ik gisteren nog vernam in een interview op VRT-Canvas van een aan een armoedegrensloon levende vrouw. Dan denk bij de CD&V o.a. aan een onlangs overleden groot staatsman, die bij Dexia jaren goed geld verdiend heeft maar bij de crash in 2008 wakker werd en van niets afwist. Dan denk ik ook aan minister Geens (Financiën). Komt hij ook niet van Arco? Stroper-Boswachter. Volgens mij wil hij, zoals nog een reeks mensen van het ACW-Arco dat de belgische staat de mensen zou vergoeden en niet zijzelf. De schuld ligt aan de bron, nl. Arco. Dus laat die eens hun leden vergoeden! Zij zouden onnoemlijk grote bedragen in kas hebben, groot genoeg om de gedupeerden te vergoeden, maar liever de belgische staat hiervoor zien opdraaien met het gevaar: alle belastingbetalers. Ik reken op onze verkozenen, Raoul Hedebouw en Marco Van Hees, dat bij de komende debatten hierover in het parlement zij ervoor zullen zorgen dat dit weer geen doofpotoperatie wordt zoals de vorige i.v.m. Dexia en genoeg stof doen opwaaien opdat de liberale fanfare zich onwennig op zijn stoel gaat ronddraaien. Liefst geen mensen weer zoals Servais Verherstraeten (CD&V), die alles wat krom was in zijn partij heeft proberen recht te trekken... jarenlang. Waarvoor hij beloont is geworden met een postje van staatssecretaris.
PROFICIAT OM DIT TE WILLEN STEUNEN WANT ZOALS STEEDS ZIJN WIJ DE KLEINE GARNALEN ALTIJD DE PINEUT X IK VIND DAT DE OVERHEID ONS MOEST TERUGBETALEN EN DAT DE OVERHEID HET GAAT TERUGHALEN BIJ DIEGENE DIE DEZE RAMP VEROORZAAKT HEEFT X BANKWAARBORG MOET HIER OOK VOOR KUNNEN DIENEN XX MANDY
Hoe lang gaan ze nog met de voeten rammelen van onze kleine spaarders? Wij als kleine spaarders hebben recht op een behoorlijk antwoord en behandeling en zijn destijds ge-adviseert om enkele aandelen over te nemen als spaarboekje zonder risico. Het wordt hoogtijd dat er knopen door gehakt worden en dit niet ten koste van ons. Wij, kleine spaarders zijn geen speculanten.
Schandalig hoe ze de kleine en harde werkers hun geld afnemen.En dan durven ze ook nog zeggen dat we voor hun moesten stemmen;zij hadden toch voor staatswaarbog gezorgd.Mijn oordeel:nooit geen stem meer aan cdnv en als het zo blijft verdwijn ik ook bij belfius..Zij hebben mijn vertrouwen misbruikt.Mijn stem gaat naar de partij die deze zaak kan oplossen.Dus pvda laat het niet bij woorden maar wel bij daden.800000 mensen wordende alleen maar beter van
Ik ben geen arcospaarder , maar denk er juist hetzelfde over. De veroorzakers moeten hun verantwoordelijkheid nemen, punt uit.
de commissie vindt dat de arco-spaarders beleggers zijn - en dus dient de staat zijn waarborg terug te eisen en dat binnen twee maanden .... zelf hebben ze er twee jaar over gedaan om tot deze uitspraak te komen :C de dexia-beleggers zijn óók hun geld kwijt ! is er al één dexia-direkteur voor zijn rechter gebracht ? en wat met de direkties van de gemeentelijke holding en enthias ? en de fortis-bankiers ? daar al één voor zijn rechter geweest ? kwoot De PVDA wil dat de bankensector zélf opdraait voor de waarborgregeling unkwoot dàt zou ik graag zien, maar het zal wel een wens blijven .....
t'is tenslotte ons geld ,waarvoor we gewerkt hebben!!!!
volledig mee eens.
Maar wat doe je met de ACW-top die speculeerde met de spaarcenten van de kleine spaarder?? Francine Swiggers bijvoorbeeld, de vroegere CEO van Arco en topvrouw van het ACW binnen Dexia, die nu optreedt als vereffenaar, wat is haar verantwoordelijkheid? Daar moet over gezwegen worden, maar een kat een kat noemen. Ik zeg niet dat HET acw moet bloeden, maar de verantwoordelijken moeten de consequenties trekken voor hun beleggingsfouten.
Waarom moet de man uit de straat altijd plaats maken voor het kapitalisme? Waar is dat geld naartoe? Kunnen we dat niet terughalen via onze belastingen?
Al ons geld van belfius weg halen ,ALS ons arcopar rekening "gepikt" word
Volledig akkoord, De kleinen man is hier weer de dupe van. En als ik niks terug krijg neem ik alles wel bij BELFIUS.
Ik had indertijd specifiek gevraagd aan diegene die mij die Arcopar-aandelen heeft aangesmeerd, wat gebeurd er met ons geld als de bank failliet gaat. Zij heeft mij toen geantwoord, niks, want het geld dat je hebt ingelegd krijg je ALTIJD terug. Ik spreek dan over de jaren '90. Het geld dat ik toen heb belegd voor mij en mijn dochter, was het geld dat ik van mijn grootmoeder had gekregen om ooit haar begrafenis te betalen. Nu leeft mijn grootmoeder nog, maar haar geld ben ik kwijt. Als zij ooit komt te sterven, ze zit nu in een rusthuis, kan ik een lening gaan doen om de begrafenis van haar te betalen. Heel gezellig allemaal. De staat speelt mooi weer met het geld van de kleine man, 1,5 miljard euro ! ! ! !
Welk nut heeft een bank nog ? Ze beweren dat ze ons beetje zuur vergaarde spaarcentjes toch niet nodig hebben omdat ze van Europa toch aan lage intresten gemakkelijk geld loskrijgen , als je de beheerskosten meerekent geef je je spaargeld als klein appeltje voor de dorst in bewaring tegen verlies . Klant is al lang geen koning meer bij banken , men tracht je op agressieve manier risicovolle producten aan te praten waar zij zelf beter van worden en zelfs van risicoloze zaken als arcopar dat startte lang voor er sprake was van een verenigd bemoeizuchtig Europa zou je heel waarschijnlijk op termijn niets terug zien . zogezegd onder de mom van zo gezegde concurrentievervalsing , zoals ze de vroegere subsidies aan landbouwers om te kunnen overleven ook zo noemden , dit geld bleef echter tenminste in eigen land en werd geherinvesteerd terwijl al jaren de bedrijfswereld ligt te janken om steun (subsidies) aan bedrijven (zogezegd om banen te creëren waarvan er ondanks dat steeds meer verloren gaan , en de zo gezegde "steun hiervoor" naar belastingparadijzen wordt versluist ten voordele van rijke aandeelhouders en waarvan niets geherinvesteerd wordt in de lidstaten die deze "ECHTE CONCURRENTIE VERVALSING" betalen en aanpraten aan hun uitgemolken inwoners . HOE DURVEN ZE ??? En welke dommeriken blijven dit geloven en slikken ? DIT IS GEEN EUROPA VOOR ZIJN INWONERS EN BURGERS , DIT IS NIET ONS EUROPA !!! LAAT ONS INDERDAAD AL ONZE KLEINE BEETJES SPAARGELD VAN DE BANKEN EN UIT ZINLOZE VERZEKERINGEN HALEN !!! De tijd dat deze ECHT GOEDE RAAD EN VEILIGHEID gaven die ook voor hun klanten voordeel hadden is lang voorbij , dat je in vertrouwen bij mensen die je kende aan het loket terecht kon waar is die naartoe ? Daarenboven veranderen deze onbetrouwbare instellingen van naam en sluizen ze je door naar makelaars die je niet eens kent , zonder je als klant iets te vragen , naar locaties die je zelfs niet kent . Is het ook daar de bedoeling van de oude mensen en de kleine man zo in verwarring te brengen dat je uiteindelijk in het bos de bomen niet meer ziet en je eventuele nakomelingen ook geen overzicht meer hebben ??? WEG MET DEZE OVERBODIG GEWORDEN INSTELLINGEN , EN WEG MET EUROPA ALS HET ER NIET WIL ZIJN TEN VOORDELE VAN "AL" ZIJN INWONERS ZONDER ONDERSCHEID !!!
Beste, Ik kan er van meepraten! In de periode van toen nog de oorlog / BUSH tegen Hoessein, had ik op mijn zichtrekening 1200 000 B. franken staan bij het toenmalige FORTIS. Een filiaalhouder van de Capucienenstraat te Ieper, ene zekere E. Platteeuw belde mij constant op om m'n geld in een fonds te steken, teneinde méér renedement te halen. Ik werd het op de duur zó beu om zo aangepord te worden, dat ik er naartoe ben gegaan om er vanaf te geraken. Alls lag al netjes uitgespreid op zijn bureau, ik had maar te tekenen. Ik had vertrouwen en volgde de handelingen zoals hij ze voorstelde: ' ik moest nog een jaar afbetalen aan m'n autolening, en dus meteen werd dit bedrag van het totaal afgehouden. De rest werd opgedeeld in een fonds obligaties voor de helft en aandelen voor de andere helft, en dat was het!! De eerste keer dat ik verslag in de bus kreeg waren de cijfers positief, maar geleidelijk verminderde die utopie in een negatieve spiraal: uiteindelijk - en na meer dan talrijke telefoontjes van mijnentwege - heb ik die man opgebeld en hij verzekerde mij: ' dat het lag allemaal aan Bush lag!' Wat had Bush te maken met mijn geld?? Op de duur werd ik zó wantrouwig dat ik de aangegane verbintenis verbrak, waarbij ik heel wat van mijn kapitaal kwijt was, geen cent % dus en ook de obligaties 0 % = nog eens de kosten om vervroegd uit te stappen! Ik kan die man kelen, maar ik, ben wel opgevoed en verkrop nog steeds m'n woede. Wat overbleef van mijn beginkapitaal was om en bij de 600,00 B.frankskes!! Ik kan mij perfect indenken wat de mensen nu voelen, nu ze op díe manier eveneens bedot werden, al was het bij een ander systeem. MVG,
Goed dat de PVDA aan de kant van de kleine man staat,de gewone werkende spaarder . De kleine ARCO-spaarder krijgt al mijn steun . Geld weghalen bij BELFIUS zou ik niet doen . Vergeet niet dat dit een bank in handen van de Belgische staat is . Nog een tip ,momenteel ijveren velen voor een bank in cooperatieve handen . NEW-B misschien interessant om dit project te steunen ? Kijk maar eens op hun website .
Daar hebben ze een punt! Wij als kleien werkmens tracht (te) gewoon een beetje extra te sparen op een wijze waarvan wij dachten dat alles in goede handen was en dat dit ook zo zou blijven! En nu??? Nogmaals het grote geld die wegloopt met dat van de kleine man.
Niet alleen rekeningen stoppen bij Belfius. Ook verzekeringen bij DVV (die geven op vandaag nog altijd korting voor ARCOPAR -vennoten, hoe ironisch !!), lidmaatschap en lidgelden van de CM, KWB, ACV, ACW, ... de hele troep, en NIET meer stemmen op CD&V. Als alle 800 000 gedupeerden dit samen zouden doen gaan ze het ook wel voelen.
Ik ben het hier absoluut niet mee eens. Ten eerste is het de Belgische overheid die het geld bij de belastingbetaler gaat halen die de Arco-aandeelhouders vergoedt en dit wordt terecht als illegale staatssteun bestempelt. Ten tweede klinkt het goed in de oren als de banksektor hiervoor moet opdraaien maar dat ligt voorlopig nog nergens op tafel. Op dit ogenblik hoest de belastingbetaler dit geld op. Ten derde was Arco geen spaarrekening maar een beleggingsproduct en geldt hier dus ook de depositogarantie tot 100.000 € niet. Na zichtrekeningen hebben spraarrekeningen zowat het laagste rendement. Belegginsproducten hebben doorgaans een hoog rendement. Er moet echter wel onderzocht worden of de indruk onterecht werd gecreëerd dat het om een spaarrekening met bankengarantie zou gaan en zware sancties zouden hier dan meer dan welkom zijn. Ten vierde, waarom wel Arco-aandeelhouders vergoeden en niet Lernout&Houspie-aandeelhouders of andere aandeelhouders. Hier wordt een waanzinnig duur precedent geschapen waar mensen die niet eens de centen hebben om fondsen of aandelen te kopen nog het meest de dupe van zijn. Hoe hoger op de sociale ladder hoe groter de belastingontduiking. Ten vijfde stak Arco het geld van haar beleggers vooral in Dexia dat het op haar beurt in door en door rotte markten stak zoals die huizenmarkt in de VS of in de Palestijnse bezette gebieden (Israel) bijvoorbeeld. Zolang het vandaag maar goed rendeert zonder te kijken wat morgen brengt! Belegginsproducten zijn zoals een casino waar je alles kan verliezen, voorbeelden genoeg. Als je op safe wil spelen zet je je spaarcenten op een spaarrekening bij een bank erkend door het Belgisch FSMA en neemt het lage rendement er bij. Lid #5627069
Op de flyer die men mij in de handen stopte, stond duidelijk: met kapitaalgarantie. Als dit een leugen was, dan had de overheid daar toen al op moeten reageren. Ik versta dat u niet wil dat wij onze kapitaalgarantie opeisen, maar wat ons op papier werd beloofd, moet men maar nakomen. Beweging.net moet maar over de brug komen met al het geld dat ze toen in hun zakken gestoken hebben. Het eerste wat ik trouwens gedaan heb, is dag gezegd tegen de cm en Belfius. Nooit zien ze mij daar nog als klant. Al diegenen die nu zeggen: ik ga weg bij Belfius als ik mijn geld niet krijg... Jah alsof zij daar van gaan wakker liggen. Desnoods gaan ze nog eens failliet en draaien wij weer op voor de staatsteun die dan niet illegaal ks volgens Europa. Jullie moesten allemaal al lang dag gezegd hebben tegen Belfius en de cm. Ook blijven stemmen voor bepaalde partijen... echt te zot voor woorden. Kiesvee... doe nu tenminste eens iets. Gewoon wat klagen en zagen en dreigen... om uiteindelijk nog klant te zijn bij die dieven.
Wie gaat er de coöperanten in Groenkracht vergoeden voor hun verliezen ?? Ook de Staat of de Banken ? Deelbewijzen in een coöperatie is geen spaarboekje maar een belegging met een maatschappelijk doel.
Ik ben met mijn centen al weg uit Belfius / Dexia .... .Mijn geld staat bij een andere Belgische bank van het groene appeltje.
Goed idee! De Arco-aandeelhouders moeten vergoed worden niet door belastingplichtigen maar door het ACW.
Toen ik ongeveer 25 jaar terug in een vechtscheiding zat werd ik op aanraden van mijn advocate en de BACOB directeur ARCO-spaarder voor mezelf en mijn kinderen. Mijn spaarcentjes zaten er veilig, dit was althans wat men beweerde. Die spaarcentjes zijn er al die jaren blijven staan. Het gaat in totaal om een aardig bedrag van +/ 12.000 euro. Tot heden bleef ik klant van Belfius (Dexia). Dd hoop wordt alsmaar kleiner dat het spaargeld wordt terugbetaald aan de spaarders en indien we er een kruis mogen over maken verliest Dexia mij als klant. Ik hoop dat alle andere Arco spaarders dezelfde actie zullen ondernemen. Social media zal worden ingeschakeld om hier ruchtbaarheid aan te geven !
GEEF ONS ALS KLEINE SPAARDER onze centjes terug als werkende mensen hebben wij daar heel veel moeten doen als we onze centjes verliezen is het voor ons gedaan met Belfius ACW verkoop jullie gebouwen,wij zijn met pencioen en kunnen niets meer sparen
Ik zou graag de investering van de arcopaandelen terug krijgen en wil dit ondertekenen;het was puur bedrog voor een gewone spaarder.
dit maakt mij zo ontzettend boos dat wij zo machteloos staan tegenover wat er gebeurd is met ons eigen geld tot 2x toe wilde ik het afhalen toen mijn kinderen trouwden kon het toen ook gebruiken telkens liet ik mij overhalen op hun advies om het niet te doen en te laten staan ze zeiden pakt van u spaarrekening brengt meer op van arco idd heeft veel opgebracht maar dan zeker niet voor mij de dikke nekken zijn der mee weg zal maar verder moeten met mijn pover pensioen
De graaiers laten opdraaien voor het zootje dat ze ervan gemaakt hebben via een onderzoekscommissie
Ik heb al mijn geld al jaren terug afgehaald. heb enkel nog zichtrekening met een paar euro's die ik eerstdaags ga omzetten naar een gratis rekening
Inderdaad !! Jullie krijgen mijn stem !!