We brengen de PVDA dichter bij jou en jou dichter bij de PVDA.!

Download onze app

“Over asociale maatregelen raakten onderhandelaars het wél eens”

Ze hadden wél een breed akkoord over hoe ze de werkende mensen hard gingen aanpakken. Maar een kleine symbolische maatregel om de superrijken meer te doen bijdragen, daar raakten de traditionele partijen het niet over eens.

vrijdag 23 augustus 2024

Bart De Wever duwt na de mislukte onderhandelingen een auto voort die in panne is gevallen...

BELGA

De regeringsonderhandelingen tussen N-VA, Vooruit, CD&V, MR en Les Engagés zijn gestrand. Formateur Bart De Wever geeft er de brui aan. Voorlopig toch.

“Daar gaan we weer...”, schrijft onze voorzitter Raoul Hedebouw. “52 dagen onderhandelen waarin ze het wél eens worden over een hele reeks asociale maatregelen. 52 dagen onderhandelen in een ivoren toren zonder te luisteren naar de behoeften van de werkende mensen in dit land.”

52 dagen onderhandelden ze in een ivoren toren zonder te luisteren naar de behoeften van de werkende mensen in dit land.

Raoul Hedebouw

Voorzitter PVDA en volksvertegenwoordiger in de Kamer

Pensioenmalus, btw-verhoging, aanval op de loonindexering, verhoging van de accijnzen op brandstof, verlaging van het loon voor nachtwerk, einde van de regelingen voor vervroegd pensioen... Noem maar op. Blijkbaar was er overeenstemming over ál deze maatregelen.

“Maar over het al dan niet nemen van een kleine symbolische maatregel tegen de superrijken om de werkende mensen deze bittere pil te laten slikken... daar raakten deze traditionele partijen het niet over eens”, stelt Raoul.

Nu gaan we waarschijnlijk een hele reeks ontmijners, verzoeners, verkenners, informateurs, en koninklijke ‘opdrachtnemers’ zien.

“En ik durf te wedden dat geen van hen de echte problemen op tafel zal leggen: de allerrijksten eerlijk laten bijdragen, middelen vrijmaken voor onze pensioenen en voor sociale en duurzame investeringen”, zegt Raoul.

“Als je wilt dat er iets verandert, zal je authentiek links op 13 oktober moeten versterken bij de lokale verkiezingen en zullen we ons moeten mobiliseren om deze politici, die in hun eigen bubbel leven, wakker te schudden.”