Een nokvolle theaterzaal van de Vooruit in Gent voor de start van Graailand on Tour. (Foto Solidair)

Graailand on Tour: Peter Mertens en de volle zalen

Graailand staat al 20 weken in de top 10 van de informatieve non-fictieboeken en ook de reeks boekvoorstellingen onder de noemer Graailand on Tour loopt als een trein. Stampvolle zalen, boeiende discussies en een fijn publiek zijn de vaste ingrediënten. And the tour goes on … 

Het boek Graailand – we kunnen ondertussen ook al spreken van “bestseller” – van PVDA-voorzitter Peter Mertens kampeert al 20 weken in de top 10 van de informatieve non-fictieboeken.

In het boek vertelt Mertens over de elite die graait, grabbelt en grijpt als nooit tevoren. Ongestraft verstoppen miljonairs en multinationals miljarden euro’s in postbusbedrijven en belastingparadijzen. Overbetaalde politici walsen ongestoord de draaideur door tussen politiek en grootbedrijf. Welke crisis?

Graailand biedt een alternatief op de profeten van de angst, zoals Trump, Le Pen en Wilders. Het toont de sprankeling van het sociaal verzet, stelt de New Kids in Town voor, en stelt een politiek van hoop voor.

Met veel plezier gaat Peter Mertens dezer dagen in heel Vlaanderen zijn boodschap verkondigen en gaat hij met de mensen in gesprek.

De tour begon op 7 maart in een tot de nok gevulde Vooruit in Gent. “Met een prachtig panel van grassrootswerk(st)ers die vaak onder de radar blijven maar dag in dag uit van onderuit werken aan een solidaire tegencultuur op het heersend individualisme en neoliberalisme. Met culturele kippenvelmomenten van artiesten in de schaduw. En vooral: met een prachtige en dynamische zaal, zoals het De Vooruit betaamt. Ondertussen zijn er 11.000 boeken verkocht op een dikke twee maanden, dat is een record. Thank y'all!”, zo omschreef Peter Mertens die openingsavond zelf op zijn Facebookpagina.

En sindsdien is het niet gestopt: de VUB en Erasmus Hogeschool in Brussel, de schouwburg van Kortrijk, jeugdhuis Tydeeh in Mol, het Technisch Instituut Sint-Jozef in Geel, Auditorium Max Weber in Leuven, Muziekodroom in Hasselt, de Hopschuur in Bornem, staminee De Living in Heist-op-den-Berg, Hemelhoevepark in Brasschaat, het Olivetenhof in Mechelen …

En op 21 mei gaat de tournee verder in Mortsel, op 23 mei in Lier …

Alle info over de rest van Graailand on Tour: http://www.epo.be/uitgeverij/boekinfo_act.php?isbn=9789462670884

Een stampvolle staminee De Living in Heist-op-den-Berg
Met Dirk Tuypens, Mario Van Essche (HVV), Sofie De Graeve (Furia), Ilse Dielen (ACV) in Mechelen.
De Muziekodroom in Hasselt.
Een volle zaal in Brasschaat.
Wannes Capelle van Het Zesde Metaal verzorgde in Kortrijk de muzikale noot.
En hapjes voor iedereen!

 

Commentaar toevoegen

You must have Javascript enabled to use this form.

Reacties

Wij zullen precies ook eens moeten gaan kijken / luisteren. Lijken wel de hoogdagen van het Vlaams Blok. Moet zeer frustrerend zijn voor (extreem) rechts.
Dit is een aanrader! Neoliberaal Rechts heeft afgedaan. Progressief Links én een maatschappij op mensenmaat,DÁT is de toekomst!
Proficiat met de "Graailandtournée". Geen in plannen om de Noorderkempen uit hun apathie te laten ontwaken ? Beschik over geen eigen vervoer, dus zou leuk mochten jullie in mijn ingeslapen leefomgeving even neerstrijken ! Het wordt hier hoog tijd voor actie ! Marc
Gisteren naar de boekvoorstelling te Mortsel geweest. Mooie opkomst en interessante sprekers. Eindelijk het boek gekocht ! Vandaag , na 135 bladzijden voel ik me boos, heel boos, maar ik voel ook veel energie die ik haal uit de hoop die uit het boek straalt. Ik voel me terug 16: toen ik samen met mijn klasgenoten in de studentenbetogingen liep en geloofde in een betere wereld. Het doet me goed om via het boek te zien dat er meer en meer mensen zijn die geloven in een andere visie op de maatschappij en die bereid zijn om hier mee aan te werken. En net op de dag dat ik in een opiniestuk gelezen heb dat het nieuwe maatschappelijk model werkt in Portugal. Ik voel me strijdbaar en geloof terug dat verandering mogelijk is ! Bedankt Peter en bedankt PVDA !