In gesprek met Raoul Hedebouw: de zeldzame vogel in de Wetstraat

Datum
dinsdag, 25 april, 2017 - 19:00
Plaats
Stadscampus UA
Grote Kauwenberg 2
2000 Antwerpen
Soort evenement
Infoavond

De tumultueuze jaren 2016 en 2017 brachten een hele resem gebeurtenissen met zich mee, in binnen- en buitenland! Denk aan de aanslagen van 22 maart, de vluchtelingencrisis, de verkiezing van Donald Trump, de opkomst van Wilders en Le Pen, het aanhoudende conflict in Syrië, de hongersnood in de Hoorn van Afrika, de vrijhandelsakkoorden CETA en TTIP, en veel meer.

Raoul Hedebouw heeft dit allemaal meegemaakt vanop de eerste rij, als volksvertegenwoordiger van de nationale PVDA-PTB. De ornitholoog en marxist is als 1 van de 2 federale verkozene voor zijn partij een ietwat zeldzame vogel in de wetstraat. 

Frank Albers (UAntwerpen) gaat een inhoudelijk gesprek aan met deze populaire stem van authentiek links en vraagt hem naar zijn ervaringen, de stand van zaken en wat de toekomst brengt. 

Frank Albers is docent aan de universiteit van Antwerpen en Sint-lucas Antwerpen. Hij doceert ondermeer Amerikaanse cultuur en wijsbegeerte. Zijn doctoraat behaalde hij aan Harvard met een scriptie over het utopisch denken van Jean-Jacques Rousseau en Ralph Waldo Emerson. Albers publiceerde ook eigen werk bij de Bezige Bij en vertaalt Shakespeare voor het nationale toneel in Den Haag.

Facebook

Labels