Gentse Feestendebatten l LANGS DE NIEUWE FRONTLIJNEN VAN DE LIBERALE WERELDECONOMIE: DE OPMARS VAN NATIONAAL POPULISME VAN TRUMP, BREXIT, WILDERS, LE PEN, ORBAN TEGEN GLOBALISERING…

Datum
dinsdag, 18 juli, 2017 - 14:00
Plaats
Miryzaal Conservatorium
Biezekapelstraat 9
9000 Gent
Soort evenement
Debat

28ste reeks Gentse Feestendebatten - Zonder dwarsliggers kunnen de treinen niet rijden

Dinsdag 18 juli, van 14u tot 18u (deuren open om 13u)

Miryzaal Conservatorium, Biezekapelstraat 9

Organisatie Trefpunt Vzw en Democratie 2000; moderator/coördinator Eric Goeman

LANGS DE NIEUWE FRONTLIJNEN VAN DE LIBERALE WERELDECONOMIE: DE OPMARS VAN NATIONAAL POPULISME VAN TRUMP, BREXIT, WILDERS, LE PEN, ORBAN TEGEN GLOBALISERING…

met
Nick Meynen (schreef Nepal. Nieuwe wegen in de Himalaya (EPO, 2010) en Wandelen met Flora (EPO, 2013); Geograaf, milieu-activist,journalist, schrijver, vader, vrijwilliger, reiziger en wandelaar; auteur van “Frontlijnen. Een reis langs de achterkant van de wereldeconomie” (2017, EPO)
Gie Goris (Hoofdredacteur MO en MO.be. Publiceerde vooral over Afghanistan, Pakistan en India)
Dirk Holemans (coördinator van Denktank Oikos, publicist en auteur van ‘Vrijheid & Zekerheid. Naar een sociaal-ecologische samenleving’ EPO)
Maarten Van Rossem (Nederlandshistoricus; gespecialiseerd in de geschiedenis en politiek van de Verenigde Staten. Als Amerika-kenner treedt hij regelmatig op in allerlei televisie-uitzendingen zoals DE WERELD DRAAIT DOOR en PAUW; auteur van o.a. “De Verenigde Staten in de Twintigste Eeuw” (1984) en “Waarom is de burger boos? Maarten van Rossem over hedendaags populisme “(2010); “Europa volgens Maarten van Rossem” (2014)
Chams Eddine Zaougui (schrijft over de Arabische wereld. O.a. voor deStandaard; ook in Knack, NRC, de Volkskrant, De Groene Amsterdammer en The New York Times. 1 september 2016 verscheen zijn boek 'Dictators. Een Arabische geschiedenis.')
Pieter Stockmans (volgt voor MO het mondiale optreden van de Europese Unie, het Europese vluchtelingenbeleid, de evoluties in Oost-Europa en de regio ten oosten van de EU, de vrijhandelsbesprekingen; Met islamoloog Montasser AlDe’emeh schreef hij De Jihadkaravaan (Uitgeverij Lannoo, 2015)
Brigitte Herremans (Studeerde Arabistiek en Internationale Betrekkingen, Medewerker Midden-Oosten bij Broederlijk Delen en Pax Christi Vlaanderen sinds 2002, schreef samen met Ludo Abicht het boek ‘Israël en Palestina. De kaarten op tafel”)

Labels