Fuerza social

Datum
donderdag, 7 september, 2017 - 20:00
Plaats
Café Multatuli
Lange Vlierstraat 5
2000 Antwerpen
Soort evenement
Feest

Fuerza social wil alle mensen vieren die zich het afgelopen jaar ingezet hebben tegen de vermarkting van het sociaal werk. Die erin geslaagd zijn de multinational G4S uit de Antwerpse sociale zorg te weren.

Fuerza social wil het sterk sociaal werk vieren, dat inzet op mensenrechten en vertrekt van de leefwereld van en met respect voor de doelgroep. Fuerza social is een aanklacht tegen een stadsbestuur dat sociaal werk tot handlanger van een repressief beleid wil maken.

Alvast op de line up van Fuerza Social:

  • Verwelkoming door Lise Vandecasteele (OCMW-raadslid PVDA) en Peter Mertens (gemeenteraadslid PVDA) - (lees http://bit.ly/2vz4jaL)
  • Droge Piet, een geprezen slam poet en woordkunstenaar uit Antwerpen die helemaal thuis is in de sociale zorg. Voor te smaken op http://eigenwolkeerst.com/piet-3/.     Deze bijdrage wordt gesubsidieerd door het Vlaams Fonds voor de Letteren.
  • Sterk sociaal werk: wa is da? Met oa. Katleen Poppe (ex-begeleidster De Vaart), Kristof Bryssinck (psycholoog Free-Clinic), Tamara Laevaert (sociaal werkster Samenlevingsopbouw) en Mieke Beckers (intercultureel vrouwencentrum IVCA).
  • Geniet en dans met Last of the Albinos! Micha Milants (sociaal werker bij CAW) en K-Man (Kristof Wynants) zingen authentiek, gruizig, krachtig maar ook zelfrelativerend over thema’s die het diepste van de ziel raken. Beluister hen nu al via http://bit.ly/2eGaw0s
  • The Gonzo Classics & King Albino maken een feest met alle muziek die luid was in de jaren stillekes. Bekende & verassend onbekende vinyl wordt onder de pick-up naald gelegd.

Inkom: vrije bijdrage.

We voorzien chili sin carne en quiche voor de hongerigen (à €5).

Facebook