Raoul Hedebouw interpelleert N-VA over ‘jobs jobs jobs’ van regering

Raoul Hedebouw (PVDA) interpelleert N-VA over ‘jobs jobs jobs’ van regering

auteur: 

Frank Sonck

In de Kamer schoot Raoul Hedebouw vandaag met scherp richting Hendrik Vuye en zijn partij de N-VA. De PVDA-volksvertegenwoordiger verwees naar Coca-Cola waar de gisteren aangekondigde ontslagen bewijzen dat cadeau’s voor de bedrijven helemaal geen garantie zijn op jobs.

Raoul Hedebouw: “Vandaag haalde ik in de Kamer uit naar Hendrik Vuye, fractieleider van de N-VA. Hij kwam ons vertellen dat de miljardencadeau's voor de bedrijven jobs zouden opleveren. Maar wat gebeurde er gisteren? Bij Coca-Cola worden 122 jobs geschrapt van de 440! Maar Coca-Cola kreeg vorig jaar meer dan 30 miljoen korting op zijn bedrijfsbelasting, precies om jobs te creëren. Hoe kan deze regering garanderen dat de nieuwe miljarden cadeaus die ze de voorbije maanden aankondigde niet gewoon uitgekeerd zullen worden als dividenden aan de aandeelhouders, in plaats van jobs te creëren?

Hendrik Vuye antwoordde dat de N-VA, in tegenstelling tot de PVDA, “niet gelooft in de maakbaarheid van de economie”. De N-VA blijft echter wél geloven dat cadeaus geven aan bedrijven jobs zal creëren. Maar op mijn vraag over Coca-Cola, waar voor onze neus precies het tegenovergestelde gebeurt, daarop wou Vuye niet antwoorden…”

Commentaar toevoegen

You must have Javascript enabled to use this form.

Reacties

Jobs Jobs Jobs ... Joke Joke Joke ... omstandigheden creëren om de rijken nog rijker te maken!
Hieronder interessante Tedtalk van Nick Hanauer een lid van de Amerikaanse plutocratie (de 1% rijksten). Hierin verteld hij openlijk hoe de cadeaupolitiek van onze westerse regeringen aan bedrijven totale onzin is en hoe zij hierdoor slapend rijk worden. De Tedtalk officials hebben toen deze talk gebanned wegens politiek te CONTROVERSIEEL !!! https://m.youtube.com/watch?v=CKCvf8E7V1g&feature=youtu.be
30 miljoen voor 440 werknemers dat is 68181 € per werknemer