Marco Van Hees

Na onze zes regionale verkozenen is het op donderdag 19 juni de beurt aan Raoul Hedebouw en Marco Van Hees om de eed af te leggen als vertegenwoordigers in de Kamer.

“Sinds 2014 heeft de bevolking al tien miljard euro aan besparingen moeten ophoesten en toch blijft het begrotingstekort onveranderd. Waar is dat geld naartoe”, vraagt PVDA-volksvertegenwoordiger Marco Van Hees zich af nu de regering haar plan laat varen om in 2018 een begroting in evenwicht te hebben. 

PVDA-volksvertegenwoordiger Marco Van Hees maakt al maanden deel uit van de bijzondere onderzoekscommissie Panama Papers. Maar nu de commissie een versnelling hoger schakelt en zich omvormt tot onderzoekscommissie wilden de traditionele partijen hem er liever niet meer bij. Gelukkig hield hij de druk hoog, waardoor de PVDA toch in de commissie had blijven zetelen. 

De PVDA mag niet zetelen in de parlementaire onderzoekscommissie over Optima. “De klassieke partijen hebben er nochtans alle belang bij om open kaart te spelen”, zegt PVDA-volksvertegenwoordiger Marco Van Hees. “Deze beslissing voedt sfeer van ons-kent-ons, van complottheorieën en antipolitiek.”

“Een democratische farce. Transparantie van homeopathisch niveau”, zo noemt PVDA-volksvertegenwoordiger Marco Van Hees de veiligheidsnormen die hij opgelegd kreeg toen hij dinsdagmorgen de teksten van het vrijhandelsverdrag TTIP ging inkijken.

“Onze regering speelt lollypopland voor diegenen die het niet nodig hebben”, zegt PVDA-voorzitter Peter Mertens die de nieuwe studie uitbracht over de fiscale kortingen die de grote Belgische en buitenlandse vermogens krijgen via de achterpoortjes van de vennootschapsbelasting. Het is de zesde keer dat de studiedienst van de linkse partij het fiscale ontwijkingsrapport uitbrengt.

Journalist Ludwig Verduyn heeft opnieuw zijn lijst met 500 rijkste Belgen bekendgemaakt. De rangschikking, die Verduyn al voor het vijftiende jaar opstelt, is op meerdere vlakken interessant. “Maar de lijst toont vooral dat een vermogensbelasting voor de 25 rijkste gezinnen van België ons genoeg geld zou opleveren om het pensioen van 1,9 miljoen gepensioneerden met 115 euro te verhogen”, reageert PVDA-volksvertegenwoordiger Marco Van Hees.

Donderdag 2 april werd in de Kamer de toekomst van het Belgisch leger besproken. PVDA-volksvertegenwoordiger Marco Van Hees stelt vast dat aanvallen de toekomst van Defensie is.

Hoe rijmt premier Michel de drieste uithalen van de meerderheidspartijen naar de vakbonden en het stakingsrecht met zijn verhaal over sociale vrede en sociaal overleg? Dat wilde volksvertegenwoordiger Marco Van Hees (PVDA) horen in de commissie Binnenlandse Zaken op dinsdag 24 februari.

Jo Cornu van de NMBS en Luc Lallemand van Infrabel werden woensdag in de Kamer ondervraagd over het nieuwe vervoersplan voor de spoorwegen. De PVDA nam de gelegenheid te baat om dat vervoersplan af te kraken. En om haar verzet tegen de besparingsmaatregelen van de regering op te roepen, want ook die hebben een zware impact op de openbare dienst en op de stiptheid. 

Pagina's