Online redactie

 
 

De kernenergielobby haalde alles uit de kast om het akkoord over de kernuitstap tegen 2025 te kelderen. “En ze deed dat op twee gevaarlijke manieren”, legt PVDA-volksvertegenwoordiger Raoul Hedebouw uit.

Wie in België een migratieachtergrond heeft, geraakt zelfs met een hoger diploma moeilijk aan werk. Moeilijker dan in alle andere Europese landen. Er bestaat in België nochtans een goeie wet tegen discriminatie, alleen wordt op geen enkele manier gecontroleerd of die wordt nageleefd.

Bewoners betalen zich blauw aan de rusthuisfactuur. Een factuur die bovendien elk jaar stijgt, zo maakte de Socialistische Mutualiteit bekend met een nieuwe ‘rusthuisbarometer’. Antwerps OCMW-raadslid Lise Vandecasteele (PVDA) stelt vast dat ook de rusthuisfactuur van de vroegere Antwerpse OCMW-rusthuizen (vandaag Zorgbedrijf Antwerpen) onbetaalbaar is geworden. In totaal betalen bewoners daar maandelijks rond de 2.200 euro, wat soms zelfs duurder is dan in commerciële rusthuizen. “In plaats van te ijveren voor openbare rusthuizen die kwaliteitsvol en betaalbaar zijn, kiest het stadsbestuur ervoor om het Zorgbedrijf te privatiseren en in zee te gaan met commerciële bedrijven, en van die laatste weten we dat de winst er voorgaat op de kwaliteit van de zorg.” 

De regeringspartijen probeerden dinsdag 12 december een wetsontwerp1 te doen stemmen in de Commissie Justitie om de Afkoopwet te “herstellen”.

Willen we opboksen tegen de steenrijke traditionele partijen en multinationals, dan hebben we niet alleen de inzet, maar ook de financiële steun van de werkende mensen nodig.

De Nederlandse Volkskrant publiceerde op 1 december een reportage over Raoul Hedebouw en de stijging van de PVDA in België. 'Het kapitalisme maakt onze natuur kapot en put mensen uit. Wij willen echt een ander systeem.' Lees hieronder het artikel over ’Blingblingsocialisten’, de sociale strijd en de taal van het gewone volk.

“Op drie jaar tijd heb ik tien keer mijn leven geriskeerd op het spoor. Onze arbeidsomstandigheden worden slechter en slechter”, zo schreef een spoorarbeider aan PVDA-volksvertegenwoordiger Marco Van Hees na de treinramp in Morlanwelz.

"Koopwoningen van 400.000, van 500.000 euro. Dat is niet op maat van de wooncrisis in Antwerpen.” Peter Mertens, PVDA-gemeenteraadslid in Antwerpen, hekelt de ons-kent-ons cultuur van stadsbestuur en vastgoedlobby in het VRT-programma Terzake.

Een zwaar treinongeval in Morlanwelz (Henegouwen) deed maandag 27 november het land opschrikken. Twee spoorarbeiders lieten het leven. Twee anderen en vijf reizigers raakten ernstig gewond.

Raoul Hedebouw (PVDA) veegt de liberaal Van Quickenborne de mantel uit. De liberalen hebben de jacht op gepensioneerden geopend. Verdedig onze pensioenen en sla alarm op www.blijfvanonspensioen.be. Noteer ook zeker in je agenda: 19 december.

Pagina's