Online redactie

 
 

PVDA-volksvertegenwoordiger Raoul Hedebouw vroeg aan eerste minister Michel om een hardere toon aan te slaan tegen de Verenigde Staten. “We horen de oorlogstaal van Trump tegenover andere landen.

Zaterdag 20 mei trekt de Belgian Pride door de straten van Brussel, en ook de PVDA is weer van de partij. De jaarlijkse optocht die de diversiteit in onze samenleving viert, breekt ook iedere keer een lans voor een politiek thema. Dit jaar zullen tienduizenden mensen opstappen om aandacht te vragen voor vluchtelingen met het thema #CrossingBorders. Ben Van Duppen van Mix, de PVDA-werkgroep seksuele oriëntatie en genderidentiteit, geeft meer tekst en uitleg. 

Graailand staat al 20 weken in de top 10 van de informatieve non-fictieboeken en ook de reeks boekvoorstellingen onder de noemer Graailand on Tour loopt als een trein. Stampvolle zalen, boeiende discussies en een fijn publiek zijn de vaste ingrediënten. And the tour goes on … 

Sinds linkse studenten eind maart in Gent een succesvolle mars tegen het beleid van Theo Francken hielden, krijgen leden van PVDA-studentenbeweging Comac en andere linkse activisten te maken met steeds driestere intimidatie. Nu ook met verwijzingen naar moorddadige extreemrechtse regimes die linkse tegenstemmen vermoordden.

Vicepremier Didier Reynders zit er ongemakkelijk bij als PVDA-volksvertegenwoordiger Marco Van Hees hem op de rooster legt.

De PVDA roept op om op 24 mei in Brussel, samen met vele anderen, ‘Neen’ te zeggen tegen Trump, zijn beleid en zijn Europese evenknieën.

Voor werknemers, ambtenaren en zelfstandigen werd op twee maand tijd beslist dat ze tot 67 moeten werken. Over de pensioenregeling van parlementairen wordt nu al bijna twee jaar gediscussieerd. Maar morgen komt er wellicht schot in de zaak. Het Vlaams parlement stemt dan een nieuwe pensioenregeling. Van een gelijkschakeling met de gewone man is echter geen sprake. “Deze hervorming behoudt de stempel van het twee-maten-twee-gewichten beleid”, aldus Peter Mertens.

“De dokters van de PVDA moeten geen bus inleggen om goedkope medicamenten te gaan inslaan in Nederland”, zei Maggie De Block vandaag in het parlement. “Neen, dat zou ú moeten doen”, antwoordde PVDA-volksvertegenwoordiger Marco Van Hees.

In zijn toespraak ter gelegenheid van 1 mei pleitte PVDA-voorzitter voor een sociaal antiburn-outplan. “In de superieure samenleving van mevrouw Rutten heeft de hélft van alle werknemers schrik om een burn-out te krijgen. 1 mei is de dag van de bescherming van de arbeid. Tegen de uitputting. Tegen het overwerk. Tegen de willekeur. Zeg nog eens dat die boodschap vandaag niet actueel is.” 

Onafhankelijk en publiek gefinancierd onderzoek is de beste garantie om te voorkomen dat de big pharma onderzoeksresultaten manipuleert. Die stelling argumenteert dokter Dirk Van Duppen van Geneeskunde voor het Volk in een bijdrage die vorige week in De Standaard verscheen.

Pagina's