Webredactie PVDA

 
 

We gebruiken ze elke dag: als we onze kinderen naar school brengen, om een brief te versturen, als we ziek zijn… We doen daarvoor beroep op openbare diensten, ónze openbare diensten.

Zaterdag 1 april onthulde de Britse krant The Guardian dat Belgische F-16’s op 17 maart betrokken waren bij bombardementen van de Westerse coalitie op Mossoul in Irak. Daarbij werden minstens 140 burgers gedood. Minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) wuift de kritiek weg als “politieke spelletjes”. Maandag 3 maart werd de minister gevraagd naar verdere uitleg in de Bijzondere Commissie voor de opvolging van militaire opdrachten in het buitenland – een vergadering achter gesloten deuren. De PVDA eist transparantie en een openbaar debat over de Westerse militaire interventies waartegen de partij zich van bij het begin heeft verzet.

De PVDA zoekt een webmaster (m/v/x) om mee te werken aan haar toekomstproject. We willen de stem van consequent en sociaal links de komende jaren laten weerklinken in elk belangrijk maatschappelijk debat. En daar willen we nog veel meer mensen warm voor maken. We willen daarvoor zowel op het terrein als online veel meer actie ontwikkelen. Dat zijn ambitieuze doelstellingen en daarvoor hebben we ambitieuze mensen nodig.

“Een partituur van het verzet” zo noemde acteur Warre Borgmans Graailand, het nieuwe boek van Peter Mertens. Maar dan wel een verzet met vaart. De week voor Kerst was er al de boekvoorstelling in De Roma met liefst duizend aanwezigen.

De grootste mythe van deze tijd is dat er geen geld zou zijn voor goede zorg. De PVDA schuift vier positieve maatregelen naar voren voor een zorgsector op mensenmaat.

De Kamercommissie Terreurbestrijding kwam op dinsdag 29 maart samen. Ministers van Justitie, Koen Geens (CD&V) en Binnenlandse Zaken, Jan Jambon (N-VA) waren aanwezig. PVDA-volksvertegenwoordiger Marco Van Hees ook. Hoewel de PVDA niet kon stemmen, wil hij wel duidelijk maken dat hij zich niet achter het wetsvoorstel schaart dat door alle andere partijen gesteund werd.


“Dames en heren parlementsleden van N-VA en Open Vld, u weet niet wat het betekent om tot 57 jaar te moeten werken aan de lopende band. U weet niet wat het betekent om bij ArcelorMittal hard te moeten werken tot 56 jaar.

Vanavond luidt de PVDA in Antwerpen het nieuwe jaar feestelijk in. Wie het hart nog volop aan de linkerzijde voelt kloppen, is van harte welkom.

Marco Van Hees, federaal vertegenwoordiger, interpelleerde de eerste minister in de Kamer op het voorstel van de liberale vice-premier om de salarissen van de topmanagers van de overheidsbedrijven los te maken van het loonplafond. Lees hier zijn tussenkomst en een extract van het debat.

De eerste stakingsdag van het gemeenschappelijk vakbondsfront kreeg 's avonds een verlengstuk in de Antwerpse gemeenteraad. Peter Mertens, PVDA-voorzitter en gemeenteraadslid in Antwerpen, diende in de raad een motie in om het recht op staken en betogen te steunen.

Pagina's