Webredactie PVDA

 
 

“Een partituur van het verzet” zo noemde acteur Warre Borgmans Graailand, het nieuwe boek van Peter Mertens. Maar dan wel een verzet met vaart. De week voor Kerst was er al de boekvoorstelling in De Roma met liefst duizend aanwezigen.

De grootste mythe van deze tijd is dat er geen geld zou zijn voor goede zorg. De PVDA schuift vier positieve maatregelen naar voren voor een zorgsector op mensenmaat.

De Kamercommissie Terreurbestrijding kwam op dinsdag 29 maart samen. Ministers van Justitie, Koen Geens (CD&V) en Binnenlandse Zaken, Jan Jambon (N-VA) waren aanwezig. PVDA-volksvertegenwoordiger Marco Van Hees ook. Hoewel de PVDA niet kon stemmen, wil hij wel duidelijk maken dat hij zich niet achter het wetsvoorstel schaart dat door alle andere partijen gesteund werd.


“Dames en heren parlementsleden van N-VA en Open Vld, u weet niet wat het betekent om tot 57 jaar te moeten werken aan de lopende band. U weet niet wat het betekent om bij ArcelorMittal hard te moeten werken tot 56 jaar.

Vanavond luidt de PVDA in Antwerpen het nieuwe jaar feestelijk in. Wie het hart nog volop aan de linkerzijde voelt kloppen, is van harte welkom.

Marco Van Hees, federaal vertegenwoordiger, interpelleerde de eerste minister in de Kamer op het voorstel van de liberale vice-premier om de salarissen van de topmanagers van de overheidsbedrijven los te maken van het loonplafond. Lees hier zijn tussenkomst en een extract van het debat.

De eerste stakingsdag van het gemeenschappelijk vakbondsfront kreeg 's avonds een verlengstuk in de Antwerpse gemeenteraad. Peter Mertens, PVDA-voorzitter en gemeenteraadslid in Antwerpen, diende in de raad een motie in om het recht op staken en betogen te steunen.

"Mijnheer Van Overtveldt, de regering zal een belastingregering worden voor de gepensioneerden en voor al wie een uitkering krijgt. Enkel voor de grote bedrijven en de grote vermogens zal het een antibelastingregering zijn", zei PVDA-volksvertegenwoordiger Raoul Hedebouw in de Kamer.

Dinsdagmorgen ging PVDA-volksvertegenwoordiger Raoul Hedebouw in De Ochtend op Radio 1 in debat met Vincent Reuter van de Waalse werkgeversorganisatie UWE. Onderwerp was de “hete herfst”, met donderdag de nationale actiedag tegen de regeringsmaatregelen. “Op 6 november zullen we zien dat er veel Vlamingen zijn.”

“Wij willen spreken met één stem. Wij willen niet dat de een voor zichzelf uit de brand sleept wat de ander dan extra moet ophoesten. Wij geloven in een samenleving die alle mensen versterkt, en niet alleen de sterksten.” De denkdag van het burgerinitiatief Hart boven Hard op zaterdag 25 oktober vond plaats in een sfeer van vriendelijkheid, energie en eensgezindheid in verscheidenheid.

Pagina's