Dossier crisis

De Turteltaks is nog niet gestemd in het Vlaams parlement en de Raad van State noemt de Turteltaks alvast ongrondwettelijk. Als we de druk samen opvoeren kunnen we de asociale taks dus nog tegen houden! De komende dagen organiseren we op verschillende plaatsen in Vlaanderen acties tegen de Turteltaks,

Ivan Van de Cloot, hoofdeconoom van het Itinera Institute, had in De Tijd van dit weekend PVDA-voorzitter Peter Mertens in de mond gelegd dat "de overheidsschuld een keurslijf is waar we van af moeten" en "dat de overheid aan de schuld moet verzaken". Peter Mertens reageert.

Delhaize kondigde zopas een herstructureringsplan aan dat bijna 2500 werknemers en hun gezinnen zal treffen. Het gaat om een aanval die duizenden mensen in precaire omstandigheden zal duwen.  

In deze multimediale trein maakt PVDA-voorzitter Peter Mertens messcherp de stand van het land op, boordevol unieke beelden, video's en cijfers.

Het kernkabinet keurde midden december – eindelijk – een plan goed op de banken te hervormen. En de regering Di Rupo is nu klaar om de verkiezingscampagne te starten. Maar voor enig triomfalisme is er echt geen reden.

Begin februari 2014 bezegelt de N-VA met een congres haar voorstellen onder de titel Verandering voor Vooruitgang. Herwig Lerouge van de studiedienst van de PVDA maakte een analyse en concludeert: dit is echt wel de splitsing van België.

Het is al vijf jaar geleden dat de banken ons in de crisis stortten. Maar wees gerust, alles is onder controle.

Twee op de drie jonge Grieken hebben geen werk. Een jaar geleden was dat nog een op de twee. Het Griekse bbp kromp op zes jaar met een kwart.