Gent

Binnenkort beslist de Federale ministerraad wie in Antwerpen het nagelnieuwe Forensisch Psychiatrisch Centrum mag uitbaten. Daarbij kunnen we maar beter lessen trekken uit het Gentse voorbeeld. In Gent kreeg Sodexo het contract.

Leden van PVDA Gent voerden dinsdag, samen met sociale huurders, actie aan het Gentse stadhuis, met de boodschap: “Betaalbaar wonen, als we daar nu eens een prestigeproject van maken”. Tijdes de actie namen sociale huurders van verschillende woonwijken het woord. Ze willen dat de stad een prioriteit maakt van meer sociale en betaalbare woningen in Gent.

“Ik heb een inschattingsfout gemaakt”, gaf Daniël Termont vrijdag toe op een inderhaast bijeengeroepen persconferentie. Maar wat valt Termont nu precies te verwijten? En waarom zou Siegfried Bracke beter zwijgen? De Gentse PVDA-voorzitter Tom De Meester pleit in een opinie op DeWereldMorgen.be voor een externe onderzoekscommissie naar de al te nauwe banden tussen paarse politici, bankiers en vastgoedbonzen. Het is tijd voor een nieuwe politieke cultuur, met waterdichte schotten tussen politiek en big business.

“Natuurlijk heeft Daniël Termont zich door Optima-graaibankier Piqueur niet laten omkopen met een gratis appartement. Maar waarom speelt Daniël Termont geen open kaart over de nauwe banden tussen Optima en het Gentse stadsbestuur? Als er één les is die we moeten trekken uit het Optima-debacle, dan wel dat we beter waterdichte schotten inbouwen tussen politiek en bedrijfsleven.” Dat vraagt Oost-Vlaams PVDA-voorzitter Tom De Meester zich af in een opinie in De Morgen.

Maandag 2 mei deelde de directie van SAS Automotive mee aan de werknemers dat het bedrijf zal sluiten in oktober 2016. 210 mensen staan in oktober op straat. De werknemers hadden zich al ingesteld op een uitdoofscenario tegen 2019. De schok en de woede waren dan ook zeer groot en men ging meteen in staking.

Er komt in Gent geen biomassacentrale en dat vindt lokaal PVDA-voorzitter Tom De Meester een goede zaak: "Deze centrale zou een jaarlijkse CO2 uitstoot gelijkwaardig aan 750.000 auto's veroorzaken én de gemeenschap jaarlijks ook 160 miljoen euro kosten", reageert  De Meester. Opvallend: het Gentse stadsbestuur adviseerde eerder positief voor het project.

Vijf onderaannemers van Volvo Gent, Faurecia, Benteler, Tower Automotive, Tenneco en SAS Automotive, vernamen dat ze geen verder contract zouden krijgen voor de nieuwe modellen. Duizend jobs staan op het spel. Brecht Bruynsteen, automobielspecialist van de PVDA, heeft echter nog hoop want “Volvo is Ford niet”.

Gent - Naast Faurecia en Tower grijpt nu ook toeleverancier Tenneco Automotive naast een nieuw contract met Volvo Cars. De PVDA drukt haar solidariteit uit met het getroffen personeel, en wijst Volvo Cars met de vingers.

Wat zou jij doen, mocht jij voor één dag schepen van mobiliteit zijn? Met die vraag trok PVDA Gent de stadswijken in. Dat leverde opmerkelijke resultaten op. Gentenaars willen in de eerste plaats meer veilige en comfortabele fietspaden, meer openbaar vervoer en ruimte om te parkeren.

Het mobiliteitsplan van het stadsbestuur blijft de gemoederen beroeren. Om te horen wat er leeft bij de modale Gentenaar trekt PVDA Gent met de enquête ‘Schepen voor één dag’ de wijken in. De vragenlijst staat ook online op www.schepenvooreendag.be. De partij verloot een jaarabonnement op De Lijn onder de deelnemers.

Pagina's