Mohamed Chebaa

De PVDA nodigde vanmorgen de pers uit voor de voorstelling van haar petitie voor het annuleren van de Belgische economische zendingen naar Israël. “Stop met holle woorden. Tijd voor sancties”, klinkt het. De petitie past in de internationale campagne BDS (boycot, desinvestering, sancties).

De Standaard bracht op 31 mei het verhaal van allochtone politieagenten die binnen het Antwerpse politiekorps te maken krijgen met racisme. “Een hele gemeenschap heeft te maken met deze uitsluitingsmechanismen. Daar liggen wij wakker van. Dat is geen relatief probleem maar een absoluut en objectief waarneembaar probleem”, sprak Mohamed Chebaa in november vorig jaar voor de Antwerpse gemeenteraad. Hieronder zijn volledige tussenkomst over discriminatie en racisme.

51 jaar. Merksem.

Mohamed Chebaa is al 27 jaar elektricien in de haven van Antwerpen. Ook is hij vakbondsafgevaardigde bij ABVV.

Bovendien is hij voorzitter van VZW Vrije Keuze. Deze VZW ijvert voor gelijke kansen voor iedereen, allereerst in het onderwijs en op de arbeidsmarkt.

In 2012 werd Mohamed Chebaa verkozen voor de gemeenteraad van Antwerpen.

5e plaats PVDA+ voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers.

Een jaar na de gemeenteraadsverkiezingen blikken we met enkele PVDA-verkozenen terug naar het werk van hun fractie en hun groep het afgelopen jaar. Mie Branders en Mohamed Chebaa over er hard invliegen, het meest pijnlijke en het verschil maken in de raad en op straat.

Mohamed Chebaa is samen met Mie Branders en Peter Mertens sinds 2012 verkozen in de Antwerpse gemeenteraad. Tijdens de zitting van 19 november deed hij deze tussenkomst over racisme en discriminatie.

Mohamed Chebaa, geboren op 1 juli 1963, is al 27 jaar elektricien in de haven van Antwerpen. Ook is hij vakbondsafgevaardigde bij ABVV.

Bovendien is hij voorzitter van VZW Vrije Keuze. Deze VZW ijvert voor gelijke kansen voor iedereen, allereerst in het onderwijs en op de arbeidsmarkt.

In 2012 werd Mohamed verkozen voor de gemeenteraad van Antwerpen.