Raoul Hedebouw

Na onze zes regionale verkozenen is het op donderdag 19 juni de beurt aan Raoul Hedebouw en Marco Van Hees om de eed af te leggen als vertegenwoordigers in de Kamer.

De PVDA heeft aan Franstalige kant een nieuwe woordvoerder. Germain Mugemangango, voorzitter van PVDA Henegouwen, neemt die taak op. Raoul Hedebouw blijft nationaal woordvoerder, maar zal zich meer bezighouden met de uitbouw van de partij in het hele land. 

“We zagen Zuhal Demir gisteren voor het eerst even naar adem happen”, zo schreef het Belang van Limburg over haar eerste optreden in de Kamer als staatssecretaris. Raoul Hedebouw legde haar het vuur aan de schenen.

PVDA-voorzitter Peter Mertens en PVDA-woordvoerder Raoul Hedebouw waren op zondag 18 december te gast in het VTM Nieuws. Een gesprek over gegraai, boven onze stand leven, Vlaanderen & Wallonie, politieke spellekes op de kap van de bevolking, Messi en zijn trainer, de plannen en ambities van de PVDA. Bekijk hier het gesprek integraal.

Bij de liberalen zit de schrik voor de PVDA er blijkbaar goed in. De Open Vld-voorzitster haalde in een opiniestuk en op sociale media uit naar de linkse partij. PVDA-woordvoerder en -volksvertegenwoordiger Raoul Hedebouw reageert.

Raoul Hedebouw veroverde de harten van tv-kijkend Vlaanderen in het spelprogramma De Slimste Mens ter Wereld. Dat hij leeft met een gemiddeld loon maakte hem voor veel mensen authentiek en geloofwaardig als politicus. Een bewuste keuze, zegt ook PVDA-voorzitter Peter Mertens. 

Of hij 'De Slimste Mens Ter Wereld' kan worden, moet straks blijken, maar De Invloedrijkste Politicus Van Wallonië is hij nu al. Met zijn radicaal-linkse PVDA, zijn tweetalige flair en zijn piekende peilingen jaagt Raoul Hedebouw (39) de PS de stuipen op het lijf. "Het verschil is: ik ben authentiek. Ik leef zoals de gewone man voor wie ik opkom. Met 1.600 euro per maand." Een fenomeen, celui-là. Schijnbaar aaibaar, maar half teddy, half grizzly.

“Waar zijn jullie mee bezig?”, sprak PVDA-volksvertegenwoordiger Raoul Hedebouw tegen de regering, die het CETA-akkoord tussen Europa en Canada steunt. “Zien jullie niet dat de kmo’s en de boeren afzien door de concurrentie?

Raoul Hedebouw (woordvoerder en federaal parlementslid PVDA) in het Parlement deze middag: “Meneer de eerste minister, ik ben net terug van een betoging waar tienduizenden mensen aanwezig waren. Die mensen begrijpen niet dat de regering het geld niet gaat halen waar het zit. De zieken doen betalen, de arbeiders en bedienden doen betalen… Geen probleem. Maar de rijken doen betalen is weer eens taboe.”

Raoul Hedebouw, woordvoerder én volksvertegenwoordiger van de PVDA, maar volgens Lieven Van Gils ook “een van de nieuwe wonderboys van de politiek”, was maandag te gast in Van Gils en Gasten (Een). Hij sprak er oa over hoe de regering doet wat de bevolking niet heeft gestemd en daarom niet meer representatief is, waarom de politici de maatregelen die ze beslissen beter ook op zichzelf zouden toepassen, hoe de PVDA niet alleen de proteststem maar ook de hoopstem mobiliseert, en waarom de solidariteitsbeweging tussen het noorden en zuiden van het land belangrijk én mogelijk is. (Beelden Een)

Pagina's