Stop de Turteltaks! Teken de petitie

Onze stroomfactuur wordt opnieuw 100 euro duurder om de woekerwinsten van grote zonnepanelenparken te betalen. Dat is onrechtvaardig!

  1. Wij betalen ons blauw voor de zonnepanelen van multinationals. Fernand Huts van Katoennatie bijvoorbeeld krijgt elk jaar 13 miljoen euro cadeau, en wij betalen de rekening.
  2. De Turteltaks van minister Turtelboom is de zoveelste prijsverhoging op rij: ook de btw verhoogt naar 21%, de gratis stroom wordt afgeschaft... In totaal wordt onze energiefactuur 400 euro duurder.
  3. De Vlaamse regering haalt het geld bij de gezinnen, maar de grote subsidieslurpers blijven buiten schot. Gezinnen, alleenstaanden en kleine bedrijven betalen 50 keer meer dan energieverslindende multinationals.
  4. Elk gezin moet 100 euro betalen, of je nu veel of weinig elektriciteit verbruikt. Wie zuinig omgaat met energie wordt daar niet voor beloond.
  5. Nu al kunnen 750.000 mensen hun energiefactuur niet betalen. Door de Turteltaks zal de energie-armoede nog verder toenemen.
  6. Het kan anders! Gebruik de nucleaire winsten van Electrabel om te investeren in groene stroom, en beperk de overdreven miljoenensubsidies voor grootschalige zonnepanelenparken.
Mijn gegevens