Werken tot mijn 67? Vergeet het! Teken de petitie

De rechtse regering wil de pensioenleeftijd verhogen tot 66 jaar in 2025 en 67 jaar in 2030. Ook brugpensioen en vervroegd pensioen worden afgebroken. Dat is onaanvaardbaar! Langer werken is ondoenbaar, onlogisch en bovendien onnodig.

  • Het is ondoenbaar. Veel oudere werknemers hebben al vanaf de leeftijd van 58 jaar gezondheidsproblemen. Zij kunnen gewoon niet langer werken.
  • Het is onlogisch. Bompa werkt zich dood, terwijl de kleinkinderen werkloos toekijken. Onbegrijpelijk! Waarom langer werken als bijna 650.000 mensen werk zoeken?
  • Het is onnodig. Langer werken hoeft niet. Voer een miljonairstaks in, en pak de grote fiscale fraude aan: er is geld genoeg om onze pensioenen te betalen.

Werken tot 67 is asociaal en onaanvaardbaar. We willen dat de wettelijke pensioenleeftijd en de huidige uitstapregelingen behouden blijven zoals ze zijn.

Een initiatief van PVDA-pensioenspecialist Kim De Witte.

Mijn gegevens

Je gegevens worden opgenomen in de databank van de PVDA om je, naargelang je interesses, op de hoogte te houden van de publicaties en activiteiten van de PVDA.  Ze worden niet doorgegeven aan derden. Je kan ze opvragen, laten verbeteren of verwijderen per mail of brief naar pvda@pvda.be of PVDA, M. Lemonnierlaan 171, 1000 Brussel. We contacteren of informeren je enkel als je daar, door éen van de opties aan te klikken, toestemming voor geeft. Meer weten over het privacybeleid van de PVDA.

 

Aantal ondertekenaars:

49016