Kom op voor de index! Teken de petitie

Een indexsprong is asociaal en onrechtvaardig. Bescherm je koopkracht en teken de petitie. Het is onze index, blijf eraf!

  1. De index beschermt onze koopkracht. Als de prijzen stijgen, moet ons inkomen volgen. Dat is geen luxe, maar een noodzaak.
  2. Een indexsprong kost je 2% van je inkomen. Een koppel met een gemiddeld inkomen verliest met één indexsprong 34.000 euro bruto op 20 jaar loopbaan. Vanaf het eerste jaar verliest het gezin 1.400 euro bruto.
  3. De lonen verlagen, is de economie vertragen.  Hoe méér multinationals op ons loon besparen, hoe minder wij kunnen kopen. Zo wordt de crisis alleen maar dieper. 
  4. Een indexsprong maakt de rijken nog rijker. Elke euro die jij minder krijgt, is méér winst voor de aandeelhouders. Laat hen maar eens een jaartje overslaan!
  5. Het is ónze index, blijf eraf! De index is er gekomen dankzij 40 jaar sociale actie. Laten we ons dat zomaar afpakken?
  6. Wij willen niet opdraaien voor de crisis. Laat de échte schuldigen betalen: bankiers, speculanten en multimiljonairs.
Mijn gegevens
 

Aantal ondertekenaars van deze petitie:

9378