Nieuws

Nu Crevits en Bourgeois bekend hebben gemaakt dat het inschrijvingsgeld met bijna 300 euro verhoogd wordt en 890 euro zal bedragen hebben studenten en scholieren op woensdag 22 oktober massaal geprotesteerd tegen deze verhoging door sit-ins

Opinie van Line De Witte, woordvoerder van Comac, de jongerenbeweging van PVDA. Zij reageert op het opiniestuk van Bert Schelfhout van maandag 20 oktober in De Morgen.

De concrete maatregelen van zowel de federale als de Vlaamse regering staan garant voor een hard, rechts besparingsbeleid, dat alles behalve vrouwvriendelijk is.

De regering laat weten dat ze 355 miljoen euro gaat besparen in de gezondheidszorg. En het is vooral de patiënt die het zal voelen, stelt PVDA-gezondheidszorgspecialist Dirk Van Duppen vast.

Overvolle zalen, beklijvende getuigenissen van mensen uit de getroffen sectoren, kortom een flinke stoot aan bewustwording, overleg en mobilisatie.

De PVDA ontkent met klem dat zij mee aan de basis ligt van de spontane stakingsacties bij het spoor in Charleroi en Luik.

De nieuwe minister van Pensioenen Bacquelaine (MR) haastte zich afgelopen weekend om de gevolgen van de pensioenhervorming te minimaliseren. PVDA-pensioenspecialist Kim De Witte dient hem van antwoord in een studie.

Het tv-journaal van de VRT maakte een mooie reportage over onze Protestparade: enthousiast, divers, kleurrijk, strijdbaar en veel volk.

Speech van Line De Witte, woordvoerder van PVDA-jongerenbeweging Comac, tijdens de Protestparade van de PVDA op 19 oktober.

Verpleegsters, een treintje met kinderen, mensen verkleed als boom en kettingzaag, een reuzenraket, duizenden gekleurde ballonnen… De PVDA verwachtte 3.000 mensen op haar Protestparade.

Pagina's