Nieuws

Met de start van het nieuwe academiejaar zijn de discussies over het hoger onderwijs niet uit de media weg te slaan. Ministers die het inschrijvingsgeld willen verhogen, studenten en proffen die reageren met petities en opiniestukken.

Met 150 trokken ze al naar het Vlaams Parlement, toen Hart boven Hard zijn alternatieve regeringsverklaring ging afgeven aan minister-president Bourgeois.

Twee op vijf ziekenhuizen maken verlies. Het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) publiceerde een rapport waarin de knelpunten van de huidige ziekenhuisfinanciering onder de loep worden genomen.

De besparingen van de Vlaamse regering worden verkocht als onoverkomelijkheid. De vraag aan minister-president Geert Bourgeois of hij ook zal inleveren, is dan ook helemaal niet populistisch, stelt Line De Witte van Comac.

In zijn tussenkomst in het parlement benadrukte PVDA-Kamerlid Raoul Hedebouw dat voor de PVDA niet alleen de barbaarse methoden, maar ook de politieke doelstellingen van IS verwerpelijk zijn.

Twee op vijf ziekenhuizen maken verlies. Het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) publiceert vandaag een rapport waarin de knelpunten van de huidige ziekenhuisfinanciering onder de loupe worden genomen.

De strijd bij Delhaize herneemt. Het bedrijf blijft bij zijn voornemen om 14 winkels te sluiten en 2500 jobs te schrappen. Nochtans heeft Delhaize België in heel zijn geschiedenis nooit één jaar verlies gemaakt.

Afgelopen zondag was Raoul Hedebouw de gast van Pat Donnez in zijn Klara programma Berg en Dal.

Op 22 september sprak Geert Bourgeois, minister president van de Vlaamse regering, de Septemberverklaring uit van de nieuwe Vlaamse regering. De Vlaamse regering bespaart bij de gezinnen om de ondernemingen meer steun te kunnen geven.

Angela Davis, icoon van de antiracistische en feministische strijd, was een van de gasten op ManiFiesta, vorige zaterdag 20 september in Bredene.

Pagina's