Nieuws

Op dinsdag 26 augustus kondigden Hamas, de Palestijnse Autoriteit en Israël een nieuw staakt-het-vuren aan voor onbepaalde duur.

Dit weekend stortten de onderhandelaars van de toekomstige rechtse coalitie zich op het dossier voor de minimale dienstverlening van bepaalde openbare diensten.

Zit België deze winter zonder stroom? Staatssecretaris Fonck en minister Wathelet werden op 22 augustus 2014 geïnterpelleerd in de kamercommissie.

De liberalisering van de energiemarkt heeft gefaald, dat is na tien jaar wel duidelijk, schrijft Tom De Meester. De energiebedrijven hebben bewust stroomschaarste gecreëerd om hun eigen kortetermijnwinst veilig te stellen.

Als het weer tegenvalt, is het risico reëel dat er deze winter een stroomtekort is. De overheid had dit kunnen zien aankomen, zegt PVDA-energiespecialist Tom De Meester.

De nieuwe Vlaamse regering heeft ondertussen een hele waslijst aan besparingsmaatregelen klaar liggen. Maar ze blijft voor onaangename verrassingen zorgen.

Verbijstering alom, nu de cijfers bekend geraken.

Meer dan 8 miljard euro gaat de Vlaamse regering de komende vijf jaar besparen. En dat zal de Vlaming voelen.

Woensdag 6 augustus vernamen we dat de onderhandelaars van de kamikazecoalitie (N-VA, CD&V, Open Vld en MR) voor de federale overheid een zeer belangrijke discussie hebben geopend: de privatisering van de openbare diensten.

Uit de media komen we steeds meer te weten waar het met onze toekomstige federale regering naartoe gaat.  Deze week maakten verschillende kranten een overzicht van de maatregelen en voorstellen die op de onderhandelingstafel liggen.  Het zie

Pagina's