Nieuws

Op heel wat plaatsen overwegen scholen om zwemmen van het lesprogramma te schrappen wegens stilaan te duur. Ouderverenigingen trekken aan de alarmbel.

"Besparen voor de jongeren van morgen lukt niet door te besparen op de jongeren van vandaag." Zo kopt het Jeugdmanifest, een verklaring die werd ondertekend door een brede groep van organisaties uit het jeugdwerk (ook door Comac, de jongerenbewegi

Sinds enkele dagen veroorzaakt het mogelijke "ja" bij het Schotse referendum van 18 september een schokgolf die verder reikt dan Groot-Brittannië. Heel Europa wordt erdoor getroffen. Ook België, waar de vergelijkingen de pan uit swingen.

De vakbondsorganisaties organiseren op dinsdag 23 september (van 11 u tot 13 u) op het Muntplein, in Brussel, een bijeenkomst om de toekomstige regering te waarschuwen. Doelstelling?

Het personeel van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis van Aalst – met afdelingen in Wetteren en Geraardsbergen – ging maandag 8 september in staking tegen de beslissing van de directie om de beloofde tweede pensioenpijler weer af te bouwen.

Het staakt-het-vuren is nauwelijks twee weken oud en de oorlog in Gaza is al uit het nieuws. Toch is de humanitaire ravage enorm.

‘Ze willen een kopie van Thatcher maken’, zegt Marc Leemans, voorzitter van het ACV, in De Standaard van 29 augustus 2014. ‘Ze’, dat zijn de partijen die onderhandelen over de toekomstige rechtse regering.

Maandag 8 september: de uitspraak van de rechtbank van eerste aanleg van Brussel zorgt aan het piket aan de ateliers van de NMBS in Schaarbeek voor een enorme opluchting bij de stakers van de onderaanneming BM&S. Er was zelfs plaats voor een vreugdedans. 

Militair opbod dat op korte termijn kan leiden tot nieuw wapengekletter. Dat is het resultaat van de NAVO-top op donderdag 4 en vrijdag 5 september in Wales.

De mogelijke aankoop van F-35 gevechtsvliegtuigen is onderwerp van vurige debatten. Behalve in het parlement, daar wordt het debat angstvallig gemeden. Marc Botenga beantwoordt alvast een paar pertinente vragen.

Pagina's