Nieuws

« Mijnheer Van Overtveld, De regering zal een belastingsregering worden voor de gepensioneerden en voor al wie een uitkering krijgt.

De linkse partij PVDA voerde gisteren een ludieke actie aan 48 treinstations over het hele land.

Het is me weer wat vandaag in het nieuws. Vooral over de staking maandag in het grootste industriële centrum van het land. Het is duidelijk dat bepaalde mensen de komende stakingen niet zien zitten.

Beschik je over een smartphone, digitaal fototoestel, tablet, … dan kan je aan de slag.  Neem een paar foto’s van je piket, actie, barbecue aan het piket, … en deel ze op de sociale media. Als we allemaal de hashtags #24Nov & #hetsociaal

Minister Maggie De Block verhoogt fors het remgeld van 70 procent van de consultaties bij specialisten, terwijl nu al 900.000 Belgen moeite hebben om hun dokter te betalen.

Vanaf 24 november zijn er drie maandagen na elkaar beurtstakingen in de verschillende provincies. Op 15 december 2014, ten slotte, is er een algemene nationale staking.

Op donderdag 20 november stond de PVDA aan 48 treinstations in het hele land om 50.000 pamfletten uit te delen. In het pamflet geeft de partij aan de pendelaars uitleg over de antisociale maatregelen van de regering-Michel-De Wever.

In totaal kwamen over heel het land meer dan 1.000 studenten op straat voor de Internationale Dag van de Student. De mobilisatie van maandag was “een eerste antwoord aan de ministers”.

De nieuwe regering wil de belastingverminderingen voor vervangingsinkomens niet meer indexeren. Met een pensioen van €1.250 per maand betaal je vandaag geen belasting.

In zijn bijdrage voor het Schaduwparlement (Knack.be) neemt Peter Mertens de fiscale politiek van minister Van Overtveldt op de korrel.

Pagina's