Nieuws

De regering laat kerncentrales langer open blijven, maar een Belgisch akkoord over de verdeling van de klimaatinspanningen is er nog niet. “Niet verwonderlijk dat België op de klimaattop verkozen werd tot ‘fossiel van de dag’”, zegt de PVDA. De partij stelt een nationaal klimaatplan voor en steunt de oproep voor de nationale betoging nu zondag, 6 december, in Oostende.

België werd op de eerste dag van de klimaattop al uitgeroepen tot ‘fossiel van de dag’. Nochtans zweert premier Michel dat ons land bij de meest ambitieuze landen ter wereld is. PVDA-klimaatspecialist Jos D’Haese reageert verbouwereerd. Hij stelt een nationaal klimaatplan voor.

Na de Europese Commissie maakt nu ook het Rekenhof na een analyse van de begroting voor 2016 ernstig voorbehoud bij een aantal taksen die het kapitaal zouden moeten bijdragen. Voor de PVDA bevestigt dit andermaal dat het fiscale beleid van de regering niet voor iedereen gelijk is: voor het kapitaal zijn er belachelijke schijntaksen, voor de bevolking zware belastingen. Bovendien brengt het ook de openbare dienstverlening en de sociale zekerheid in gevaar.

Speel niet met terreurgeld: geen Saoedische concessie in Antwerpen! Teken de petitie.

Op 6 december komen in Oostende duizenden Belgen op straat. In kader van de klimaattop in Parijs laten zij de stem van het volk horen. Want de nood is hoog en wij zijn #niettestoppen.

Handel drijven met Israël versterkt de kolonisering van de Palestijnse gebieden en versterkt de apartheidspolitiek. Dat is de boodschap van een alternatieve missie die werd samengesteld uit Belgische personaliteiten op de vooravond van een officiële Belgische economische missie. De deelnemers roepen op tot een boycot van Israël, zo lang het land het internationaal recht niet respecteert.

“Werken tot je 77ste”. Minister van Pensioenen Bacquelaine toonde trots deze krantenkop in de Kamercommissie Sociale Zaken. Is de regering nu helemaal het noorden kwijt? Gaat ze haar antisociale agenda nog wat uitdiepen?

De jongerenbeweging van de PVDA organiseert tijdens de examens voor de kerstvakantie opnieuw haar 'Boost Days'. Iedereen is er uitgenodigd om op een rustige plaats samen te studeren en pauze te nemen.

Zonet werd aangekondigd dat de klimaatmars van Climate Express voor zondag in Oostende verboden is. "Dat betekent dat men de facto het grondwettelijk recht op betogen opschort. Wij stellen ons daar ernstige vragen bij", reageert PVDA-voorzitter Peter Mertens.

De klimaattop is begonnen in Parijs. Welke antwoorden hebben de politieke partijen op de klimaatcrisis? Zou het duo N-VA-MR even gevoelig zijn voor het klimaatvraagstuk als voor de belangen van de multinationals? En wat zeggen de socialisten en de groenen? En de PVDA?

Pagina's