Nieuws

De eerste resultaten van de nationale Gezondheidsenquête zijn bijzonder verontrustend. Ze tonen aan dat de crisis en de besparingen de gezondheid van miljoenen landgenoten beïnvloeden.

Volgend jaar gaat de Vlaamse regering 193 miljoen euro besparen op onderwijs. Geen enkel onderwijsniveau ontsnapt aan de besparingen.

In december 2014 plannen het Vlaamse, het Brusselse en het Waalse Gewest een economische missie naar Israël.

Het zijn cruciale dagen voor het cultuur- en verenigingsleven. Ontsteltenis en verontwaardiging alom, nu de eerste concrete besparingscijfers van minister Sven Gatz ontcijferd worden.

Met de start van het nieuwe academiejaar zijn de discussies over het hoger onderwijs niet uit de media weg te slaan. Ministers die het inschrijvingsgeld willen verhogen, studenten en proffen die reageren met petities en opiniestukken.

Met 150 trokken ze al naar het Vlaams Parlement, toen Hart boven Hard zijn alternatieve regeringsverklaring ging afgeven aan minister-president Bourgeois.

Twee op vijf ziekenhuizen maken verlies. Het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) publiceerde een rapport waarin de knelpunten van de huidige ziekenhuisfinanciering onder de loep worden genomen.

De besparingen van de Vlaamse regering worden verkocht als onoverkomelijkheid. De vraag aan minister-president Geert Bourgeois of hij ook zal inleveren, is dan ook helemaal niet populistisch, stelt Line De Witte van Comac.

In zijn tussenkomst in het parlement benadrukte PVDA-Kamerlid Raoul Hedebouw dat voor de PVDA niet alleen de barbaarse methoden, maar ook de politieke doelstellingen van IS verwerpelijk zijn.

Pagina's