Nieuws

De beelden van onthoofdingen door de “Islamitische Staat” (IS) zijn bijzonder gruwelijk. Niet alleen de barbaarse methoden, maar ook de politieke doelstellingen van de organisatie zijn verwerpelijk. We veroordelen die streng.

“De N-VA noemt het pensioen van de komende regering de ‘korte pijn’. Maar hoe cynisch en egocentrisch kan men zijn?

Is er nog een econoom te vinden die het zou durven ontkennen: de kloof tussen rijk en arm wordt in alle westerse landen al verschillende tientallen jaren steeds dieper.

Op heel wat plaatsen overwegen scholen om zwemmen van het lesprogramma te schrappen wegens stilaan te duur. Ouderverenigingen trekken aan de alarmbel.

"Besparen voor de jongeren van morgen lukt niet door te besparen op de jongeren van vandaag." Zo kopt het Jeugdmanifest, een verklaring die werd ondertekend door een brede groep van organisaties uit het jeugdwerk (ook door Comac, de jongerenbewegi

Sinds enkele dagen veroorzaakt het mogelijke "ja" bij het Schotse referendum van 18 september een schokgolf die verder reikt dan Groot-Brittannië. Heel Europa wordt erdoor getroffen. Ook België, waar de vergelijkingen de pan uit swingen.

De vakbondsorganisaties organiseren op dinsdag 23 september (van 11 u tot 13 u) op het Muntplein, in Brussel, een bijeenkomst om de toekomstige regering te waarschuwen. Doelstelling?

Het personeel van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis van Aalst – met afdelingen in Wetteren en Geraardsbergen – ging maandag 8 september in staking tegen de beslissing van de directie om de beloofde tweede pensioenpijler weer af te bouwen.

Het staakt-het-vuren is nauwelijks twee weken oud en de oorlog in Gaza is al uit het nieuws. Toch is de humanitaire ravage enorm.

‘Ze willen een kopie van Thatcher maken’, zegt Marc Leemans, voorzitter van het ACV, in De Standaard van 29 augustus 2014. ‘Ze’, dat zijn de partijen die onderhandelen over de toekomstige rechtse regering.

Pagina's