Nieuws

Minister Maggie De Block verhoogt fors het remgeld van 70 procent van de consultaties bij specialisten, terwijl nu al 900.000 Belgen moeite hebben om hun dokter te betalen.

Vanaf 24 november zijn er drie maandagen na elkaar beurtstakingen in de verschillende provincies. Op 15 december 2014, ten slotte, is er een algemene nationale staking.

Op donderdag 20 november stond de PVDA aan 48 treinstations in het hele land om 50.000 pamfletten uit te delen. In het pamflet geeft de partij aan de pendelaars uitleg over de antisociale maatregelen van de regering-Michel-De Wever.

In totaal kwamen over heel het land meer dan 1.000 studenten op straat voor de Internationale Dag van de Student. De mobilisatie van maandag was “een eerste antwoord aan de ministers”.

De nieuwe regering wil de belastingverminderingen voor vervangingsinkomens niet meer indexeren. Met een pensioen van €1.250 per maand betaal je vandaag geen belasting.

In zijn bijdrage voor het Schaduwparlement (Knack.be) neemt Peter Mertens de fiscale politiek van minister Van Overtveldt op de korrel.

“In plaats van er alles aan te doen om zwakkere studenten vooruit te helpen, lijkt men er alles aan te willen doen om van hen af te raken,” zo reageert Comac, de jongerenbeweging van de PVDA, op het voorstel van twee vicerectoren van de KU Leuven

Vandaag 17 november, op de internationale dag van de student, voeren studenten in heel het land opnieuw acties tegen de besparingen in het onderwijs en tegen de verhoging van het inschrijvingsgeld in het hoger onderwijs.

17 november is de Internationale Dag van de Student. In de hele wereld mobiliseren jongeren voor een kwaliteitsvol en toegankelijk openbaar onderwijs, in een solidaire samenleving.

Uit de uitgelekte beleidsnota van minister van Energie Marghem blijkt dat de federale regering van plan is om de nucleaire rente te verlagen.

Pagina's