Nieuws

“Wij zijn de meerwaarde | Nous sommes la valeur ajoutée | We are the added value.” 9 bekende figuren met buitenlandse roots lanceren een oproep om donderdag 18 december om 12.00 uur samen te komen op het Poelaertplein in Brussel.

In haar jaarlijkse top 1000 van de winsten toont de PVDA aan dat de grote bedrijven in België zeer weinig belastingen betalen op hun winsten. Ze delen meer dan de helft daarvan wel uit aan de aandeelhouders.

De burgemeester van België herhaalt duizend keer opnieuw dezelfde verhaaltjes, aldus Peter Mertens in het Schaduwparlement. Dat we allemaal op dezelfde tak zitten, bijvoorbeeld. 'Niets is minder waar', zo zegt Mertens.

"Dit is de grootste staking in 30 jaar, het signaal van de bevolking is duidelijk. In zowat alle sectoren is er actie, de wegen zijn compleet verlaten, het werkvolk heeft het werk neergelegd.

Een opmerkelijk bredere staking in Vlaams-Brabant dan vorige week. Daar waar vele actievoerders vorige week nog sensibiliseringsacties organiseerden, staan zij nu in groep aan een stakingspiket.

In de provincie Luik wordt de staking bijzonder goed opgevolgd. “Zowel de industrie als de diensten liggen zo goed als volledig plat.

Al heel vroeg vanochtend werd duidelijk dat in Henegouwen de staking nog beter wordt opgevolgd dan op 24 november. “Deze staking is een succes, vertelt Germain Mugemangango, provinciaal voorzitter van de PVDA.

De stakingsbeweging is in West-Vlaanderen nog een heel stuk breder dan 14 dagen gelden. Nagenoeg alle grote bedrijven zijn vandaag bij de acties betrokken.

Meer dan 180 leden en militanten van de Oost-Vlaamse PVDA-afdelingen zijn sinds vanmorgen 5u op pad voor een Solidariteittour door de hele provincie.

De staking in de provincie Antwerpen begon reeds vroeg op zondag om 17uur met de staking van het loodswegen. Vanaf dan kon geen enkele boot de haven nog in of uit.

Pagina's