Nieuws

Speech van Line De Witte, woordvoerder van PVDA-jongerenbeweging Comac, tijdens de Protestparade van de PVDA op 19 oktober.

Verpleegsters, een treintje met kinderen, mensen verkleed als boom en kettingzaag, een reuzenraket, duizenden gekleurde ballonnen… De PVDA verwachtte 3.000 mensen op haar Protestparade.

Toespraak PVDA-voorzitter Peter Mertens tijdens de Protestparade van de PVDA.

Beste vrienden, beste kameraden,

Wij zijn hier vandaag met 7.000.

Meer dan 7.000 mensen, uit de vier hoeken van het land, namen zondag deel aan de ProtestParade van de PVDA. Mensen zoals Sylvia, René, Jurgen, Frank, Koen, Martine, Charlotte, Koen en Kris.

Met 7.000 trokken ze door Brussel in een “diverse en creatieve Protestparade" om aan de regering-Michel-De Wever te laten horen dat er wel een alternatief is voor haar rechtse inleveringsbeleid.

Vrijdag 17 oktober voerden de werknemers van verschillende bedrijven in de provincie Henegouwen actie. Ook in Namen vond er tegelijkertijd een manifestatie plaats naar aanleiding van de Werelddag van verzet tegen armoede.

Bij de start van het nieuwe politieke jaar stelde Brussels minister-president Rudi Vervoort zijn regeringsverklaring voor in het Brussels parlement. Buiten stonden 200 à 300 mensen te protesteren tegen de jacht op werklozen.

Gisteren, aan de vooravond van deze internationale dag van de strijd tegen armoede, in een stad waar het gemiddeld inkomen met 20 % gedaald is in twee derde van de wijken, zijn de kamerleden van PVDA, Michael Verbauwhede

“Uw regering krijgt applaus van de patroons”, “Maar meneer Michel, u kunt het hier in het Parlement misschien niet goed horen, maar de mensen zijn ontevreden en komen op straat.” Werken tot 67, een indexsprong, openbare diensten onder vuur… De reg

Vandaag vrijdag 17 oktober blijven de meeste Delhaize-vestigingen dicht. De werknemers van de supermarktketen staken uit protest tegen de aangekondigde herstructurering en besparingen.

Pagina's