Nieuws

Met Frank van den Bleeken, die euthanasie vraagt en krijgt bij gebrek aan adequate medische en psychische zorg, is een grens overschreden.

Op dit eigenste moment, nu ik aan dit artikel begin, staat de Facebookteller op exact 3.618 likes voor Hart boven Hard. Na amper 4 dagen. Ja, het gaat hard voor Hart boven Hard.

ACOD-onderwijs luidt de alarmbel over de pensioenen. De socialistische onderwijsvakbond verspreidt onder haar leden een nota over de besparingsplannen die op de federale onderhandelingstafel ligt.

Op zaterdag 20 september vindt in Bredene de vijfde editie van ManiFiesta plaats, het feest van de solidariteit, georganiseerd door Solidair en Geneeskunde voor het Volk.

De beelden van onthoofdingen door de “Islamitische Staat” (IS) zijn bijzonder gruwelijk. Niet alleen de barbaarse methoden, maar ook de politieke doelstellingen van de organisatie zijn verwerpelijk. We veroordelen die streng.

“De N-VA noemt het pensioen van de komende regering de ‘korte pijn’. Maar hoe cynisch en egocentrisch kan men zijn?

Is er nog een econoom te vinden die het zou durven ontkennen: de kloof tussen rijk en arm wordt in alle westerse landen al verschillende tientallen jaren steeds dieper.

Deze week is het de “Week van de Mobiliteit”. Voor Brussels minister Pascal Smet (sp.a) de gelegenheid om zijn visie op mobiliteit toe te lichten. Zijn boodschap: een leefbaarder Brussel met minder auto’s en meer fietsers en voetgangers.

Op heel wat plaatsen overwegen scholen om zwemmen van het lesprogramma te schrappen wegens stilaan te duur. Ouderverenigingen trekken aan de alarmbel.

"Besparen voor de jongeren van morgen lukt niet door te besparen op de jongeren van vandaag." Zo kopt het Jeugdmanifest, een verklaring die werd ondertekend door een brede groep van organisaties uit het jeugdwerk (ook door Comac, de jongerenbewegi

Pagina's