Nieuws

Deze voormiddag stelden Peter Mertens (voorzitter) en Raoul Hedebouw (federaal gekozene en woordvoerder) de najaarscampagne van de PVDA voor op het vernieuwde hoofdkwartier van de partij.

Voor het eerst sinds lang zal er in het Vlaams onderwijs méér bespaard dan geïnvesteerd worden. Volgens ‘De Standaard’ (23 juli 2014) plant de Vlaamse regering een nettobesparing van 100 miljoen euro.

Kersvers minister van Onderwijs, Hilde Crevits (CD&V) verzet zich vandaag in een interview met De Tijd “tegen het argument dat het sociaal onrechtvaardig zou zijn het inschrijvingsgeld te verhogen.” Jos D'Haese, student geneeskunde en wo

We spreken af in de Metteko, in de schaduw van het Brusselse beursgebouw. En dan volgt een vloedgolf.

Op 9 augustus lekten de concrete cijfers uit over de maatregelen van de nieuwe Vlaamse regering.

Het Westen veroordeelt de Russische houding ten opzichte van Oekraïne. Rusland zou recepten uit de koude oorlog terug uit de kast halen.

De lekken bij de formatieonderhandelingen moeten altijd met enige voorzichtigheid bekeken worden, maar de grote lijnen van de rechtse coalitie die zich aan het vormen is, beginnen zich toch duidelijk af te tekenen.

Op dinsdag 26 augustus kondigden Hamas, de Palestijnse Autoriteit en Israël een nieuw staakt-het-vuren aan voor onbepaalde duur.

Dit weekend stortten de onderhandelaars van de toekomstige rechtse coalitie zich op het dossier voor de minimale dienstverlening van bepaalde openbare diensten.

Zit België deze winter zonder stroom? Staatssecretaris Fonck en minister Wathelet werden op 22 augustus 2014 geïnterpelleerd in de kamercommissie.

Pagina's