Nieuws

De nieuwe Vlaamse regering heeft ondertussen een hele waslijst aan besparingsmaatregelen klaar liggen. Maar ze blijft voor onaangename verrassingen zorgen.

Verbijstering alom, nu de cijfers bekend geraken.

Meer dan 8 miljard euro gaat de Vlaamse regering de komende vijf jaar besparen. En dat zal de Vlaming voelen.

Woensdag 6 augustus vernamen we dat de onderhandelaars van de kamikazecoalitie (N-VA, CD&V, Open Vld en MR) voor de federale overheid een zeer belangrijke discussie hebben geopend: de privatisering van de openbare diensten.

Uit de media komen we steeds meer te weten waar het met onze toekomstige federale regering naartoe gaat.  Deze week maakten verschillende kranten een overzicht van de maatregelen en voorstellen die op de onderhandelingstafel liggen.  Het zie

De PVDA nodigde vanmorgen de pers uit voor de voorstelling van haar petitie voor het annuleren van de Belgische economische zendingen naar Israël. “Stop met holle woorden. Tijd voor sancties”, klinkt het.

Als reactie op de moorddadige aanvallen die Israël sinds 8 juli uitvoert op Gaza, lanceert de PVDA een petitieactie om de drie Gewesten van ons land te dwingen hun economische zending naar Israël van later dit jaar in december, te annuleren.

De Waalse parlementairen konden zich op 24 juli uitspreken over de Beleidsverklaring in verband met de regionale politiek opgesteld door de PS-cdH-meerderheid.

Het Vlaamse regeerakkoord, dat vorige week werd afgesloten tussen N-VA, CD&V en Open Vld, kiest voluit voor een reeks harde besparingen en hervormingen die ettelijke duizenden euro’s per gezin zullen kosten.

Eind september is het weer zover. We hopen jullie dan allen te mogen ontmoeten op ManiFiesta, het jaarlijkse feest van de Solidariteit van Geneeskunde voor het volk en Solidair. Wat mogen we dit jaar verwachten?

Pagina's