Nieuws

De vijfde editie van ManiFiesta, het jaarlijkse feest van Solidair en Geneeskunde voor het Volk, trok dit jaar een recordaantal van 11.000 bezoekers.

Toespraak Peter Mertens, voorzitter PVDA, op ManiFiesta, zaterdag 20 september in 2014, Bredene.

Terwijl de ManiFiesta-bezoekers bij honderden toestromen, presenteren PVDA-voorzitter Peter Mertens en volksvertegenwoordiger Raoul Hedebouw met veel trots en enthousiasme hun Cactusplan, een totaalplan dat het verzet van de komende maanden

De vijfde editie van het feest van de solidariteit schiet vrijdagavond uit de startblokken. Tijdens de duur van het hele festival zal het ManiFiesta-mediateam via verschillende kanalen verslag uitbrengen van wat er op het terrein gebeurt.

De Schotten hebben met 55% tegenover 45% ‘neen’ gezegd tegen onafhankelijkheid. David Pestieau, directeur van de PVDA-studiedienst en zelf half-Schots, legt uit wat deze uitslag betekent en kan betekenen.

“De situatie in Syrië en Irak is dramatisch voor de bevolking. Niet alleen de barbaarse methoden, maar ook de politieke doelstellingen van IS zijn verwerpelijk.

Met Frank van den Bleeken, die euthanasie vraagt en krijgt bij gebrek aan adequate medische en psychische zorg, is een grens overschreden.

Er moet een evenwicht gevonden worden tussen economische belangen en de gevaren voor de bevolking mocht er komende winter elektriciteitsschaarste zijn. Dat zei PVDA-Kamerlid Marco Van Hees dinsdag in de bevoegde Kamercommissie.

Op dit eigenste moment, nu ik aan dit artikel begin, staat de Facebookteller op exact 3.618 likes voor Hart boven Hard. Na amper 4 dagen. Ja, het gaat hard voor Hart boven Hard.

ACOD-onderwijs luidt de alarmbel over de pensioenen. De socialistische onderwijsvakbond verspreidt onder haar leden een nota over de besparingsplannen die op de federale onderhandelingstafel ligt.

Pagina's