Nieuws

De regering laat weten dat ze 355 miljoen euro gaat besparen in de gezondheidszorg. En het is vooral de patiënt die het zal voelen, stelt PVDA-gezondheidszorgspecialist Dirk Van Duppen vast.

Als antwoord op het aantreden van onze harde bespaarregeringen lanceerden cultuurjournalist Wouter Hillaert en uitgever Hugo Franssen in augustus een oproep om de krachten uit verschillende sectoren te verenigen.

De PVDA ontkent met klem dat zij mee aan de basis ligt van de spontane stakingsacties bij het spoor in Charleroi en Luik.

De nieuwe minister van Pensioenen Bacquelaine (MR) haastte zich afgelopen weekend om de gevolgen van de pensioenhervorming te minimaliseren. PVDA-pensioenspecialist Kim De Witte dient hem van antwoord in een studie.

Het tv-journaal van de VRT maakte een mooie reportage over onze Protestparade: enthousiast, divers, kleurrijk, strijdbaar en veel volk.

Speech van Line De Witte, woordvoerder van PVDA-jongerenbeweging Comac, tijdens de Protestparade van de PVDA op 19 oktober.

Verpleegsters, een treintje met kinderen, mensen verkleed als boom en kettingzaag, een reuzenraket, duizenden gekleurde ballonnen… De PVDA verwachtte 3.000 mensen op haar Protestparade.

Toespraak PVDA-voorzitter Peter Mertens tijdens de Protestparade van de PVDA.

Beste vrienden, beste kameraden,

Wij zijn hier vandaag met 7.000.

Er waren meer dan 7.000 mensen, zondag 19 oktober op de Protestparade.

Meer dan 7.000 mensen, uit de vier hoeken van het land, namen zondag deel aan de ProtestParade van de PVDA. Mensen zoals Sylvia, René, Jurgen, Frank, Koen, Martine, Charlotte, Koen en Kris.

Pagina's