Nieuws

De nieuwe minister van Pensioenen Bacquelaine (MR) haastte zich afgelopen weekend om de gevolgen van de pensioenhervorming te minimaliseren. PVDA-pensioenspecialist Kim De Witte dient hem van antwoord in een studie.

Het tv-journaal van de VRT maakte een mooie reportage over onze Protestparade: enthousiast, divers, kleurrijk, strijdbaar en veel volk.

Speech van Line De Witte, woordvoerder van PVDA-jongerenbeweging Comac, tijdens de Protestparade van de PVDA op 19 oktober.

Verpleegsters, een treintje met kinderen, mensen verkleed als boom en kettingzaag, een reuzenraket, duizenden gekleurde ballonnen… De PVDA verwachtte 3.000 mensen op haar Protestparade.

Toespraak PVDA-voorzitter Peter Mertens tijdens de Protestparade van de PVDA.

Beste vrienden, beste kameraden,

Wij zijn hier vandaag met 7.000.

Meer dan 7.000 mensen, uit de vier hoeken van het land, namen zondag deel aan de ProtestParade van de PVDA. Mensen zoals Sylvia, René, Jurgen, Frank, Koen, Martine, Charlotte, Koen en Kris.

Met 7.000 trokken ze door Brussel in een “diverse en creatieve Protestparade" om aan de regering-Michel-De Wever te laten horen dat er wel een alternatief is voor haar rechtse inleveringsbeleid.

Vrijdag 17 oktober voerden de werknemers van verschillende bedrijven in de provincie Henegouwen actie. Ook in Namen vond er tegelijkertijd een manifestatie plaats naar aanleiding van de Werelddag van verzet tegen armoede.

Bij de start van het nieuwe politieke jaar stelde Brussels minister-president Rudi Vervoort zijn regeringsverklaring voor in het Brussels parlement. Buiten stonden 200 à 300 mensen te protesteren tegen de jacht op werklozen.

Gisteren, aan de vooravond van deze internationale dag van de strijd tegen armoede, in een stad waar het gemiddeld inkomen met 20 % gedaald is in twee derde van de wijken, zijn de kamerleden van PVDA, Michael Verbauwhede

Pagina's