Nieuws

Op 9 augustus lekten de concrete cijfers uit over de maatregelen van de nieuwe Vlaamse regering.

Het Westen veroordeelt de Russische houding ten opzichte van Oekraïne. Rusland zou recepten uit de koude oorlog terug uit de kast halen.

De lekken bij de formatieonderhandelingen moeten altijd met enige voorzichtigheid bekeken worden, maar de grote lijnen van de rechtse coalitie die zich aan het vormen is, beginnen zich toch duidelijk af te tekenen.

Op dinsdag 26 augustus kondigden Hamas, de Palestijnse Autoriteit en Israël een nieuw staakt-het-vuren aan voor onbepaalde duur.

Dit weekend stortten de onderhandelaars van de toekomstige rechtse coalitie zich op het dossier voor de minimale dienstverlening van bepaalde openbare diensten.

Zit België deze winter zonder stroom? Staatssecretaris Fonck en minister Wathelet werden op 22 augustus 2014 geïnterpelleerd in de kamercommissie.

De liberalisering van de energiemarkt heeft gefaald, dat is na tien jaar wel duidelijk, schrijft Tom De Meester. De energiebedrijven hebben bewust stroomschaarste gecreëerd om hun eigen kortetermijnwinst veilig te stellen.

Als het weer tegenvalt, is het risico reëel dat er deze winter een stroomtekort is. De overheid had dit kunnen zien aankomen, zegt PVDA-energiespecialist Tom De Meester.

De nieuwe Vlaamse regering heeft ondertussen een hele waslijst aan besparingsmaatregelen klaar liggen. Maar ze blijft voor onaangename verrassingen zorgen.

Verbijstering alom, nu de cijfers bekend geraken.

Pagina's