Nieuws

"We zijn vandaag met 7.000 om neen te zeggen tegen de rechtse maatregelen van de regering Michel-De Wever!

Kersvers minister van Ontwikkelingssamenwerking, Alexander De Croo maakte op 21 oktober bekend dat hij bijkomend 7 miljoen vrijmaakt voor de bestrijding van ebola.

Sinds de directie van supermarktketen Delhaize eind juni een drastisch herstructueringsplan bekend maakte waren de sociale acties niet meer uit de lucht.

Op woensdag 22 en donderdag 23 oktober zullen de leerkrachten in het Franstalig onderwijs een werkonderbreking van een uur houden.

Ook in het noorden van het land groeit #hetsociaalverzet | Studenten en scholieren hebben vandaag massaal geprotesteerd tegen de verhoging van het inschrijvingsgeld. Met sit-ins aan de universiteiten van Gent, Antwerpen, Leuven en Brussel.

Opinie van Line De Witte, woordvoerder van Comac, de jongerenbeweging van PVDA. Zij reageert op het opiniestuk van Bert Schelfhout van maandag 20 oktober in De Morgen.

De concrete maatregelen van zowel de federale als de Vlaamse regering staan garant voor een hard, rechts besparingsbeleid, dat alles behalve vrouwvriendelijk is.

De regering laat weten dat ze 355 miljoen euro gaat besparen in de gezondheidszorg. En het is vooral de patiënt die het zal voelen, stelt PVDA-gezondheidszorgspecialist Dirk Van Duppen vast.

Het burgerinitiatief Hart boven hard kreeg na haar eerste manifestatie – de Alternatieve Septemberverklaring – meteen 10.000 ondertekenaars en meer dan 1.000 steunende organisaties achter zich.

De PVDA ontkent met klem dat zij mee aan de basis ligt van de spontane stakingsacties bij het spoor in Charleroi en Luik.

Pagina's