Nieuws

Woekersubsidies voor zonneplantages? Nooit van gehoord. De kernuitstap? Daar houden we ons aan. Energiebesparing? Topprioriteit!

Vandaag voerden studenten geneeskunde uit de Franse Gemeenschap opnieuw actie.

De actiegroepen tegen de verhoging van het inschrijvingsgeld gaan de faculteiten en de auditoria rond voor hun referenda over de aangekondigde maatregelen van de Vlaamse regering.

Dat de gezinnen moeten opdraaien voor de schuldenberg die subsidies voor zonnepanelen hebben gecreëerd, is onrechtvaardig, vindt Tom De Meester. De particulier die enkele panelen op zijn dak heeft gelegd viseren, is dat ook.

De regeringen bieden geen enkel geloofwaardig alternatief voor de auto aan, maar doen integendeel alles om de mensen te ontmoedigen het openbaar vervoer te nemen, stelt de PVDA

Zowel in het noorden als in het zuiden van het land hebben de drie vakbonden een stakingsaanzegging ingediend bij bpost, “om elke actie die mogelijk zal losbarsten, in te dekken”. De postmensen hebben tal van redenen om in actie te komen.

In zijn eerste bijdrage voor het Schaduwparlement van Knack.be legt PVDA-voorzitter Peter Mertens uit waarom hij de vakbondsacties van donderdag 6 november ten volle steunt.

Comac, de jongerenbeweging van de PVDA, reageert verontwaardigd op het nieuws dat werkstudenten extra getroffen zullen worden door de verhoging van het inschrijvingsgeld.

De Vlaamse regering en de distributienetbeheerders willen de ontspoorde subsidiekosten voor groene stroom opnieuw doorrekenen aan de consument. Dat zal leiden tot forse prijsstijgingen van dertig procent voor een gemiddeld gezin.

“Wij willen spreken met één stem. Wij willen niet dat de een voor zichzelf uit de brand sleept wat de ander dan extra moet ophoesten.

Pagina's