Nieuws

De VREG, de Vlaamse energieregulator, heeft de nieuwe distributienettarieven voor 2015 en 2016 bekend gemaakt. En dat valt dik tegen. De voorbije weken gonsde het van de geruchten over een prijsstijging van 11 procent.

Alle gezinnen betalen mee(r) voor de zonnepanelen van multinationals. De distributienettarieven voor elektriciteit stijgen fors op 1 januari 2015. Gelukkig dalen in sommige regio's ook de gastarieven. Hoeveel betaal jij meer op 1 januari?

Met meer dan 2.000 mensen voerde D19-20, een alliantie van landbouwers, vakbonden, ngo’s, diverse verenigingen en burgers, op 19 december actie tegen de Europese Top over het TTIP.

Donderdag 18 december interpelleerde Raoul Hedebouw minister van Werk Kris Peeters (CD&V) in de Kamer.

PVDA-volksvertegenwoordiger Raoul Hedebouw is blij dat de Verenigde Staten hun betrekkingen met Cuba normaliseren: “Dit is het resultaat van meer dan 60 jaar strijd van dit volk van amper 10 miljoen inwoners.”

De beslissing om de oudste kerncentrales tien jaar langer open te houden, in ruil voor een lagere nucleaire taks, is een onaanvaardbare knieval voor GDF Suez. Dat zegt PVDA-energiespecialist Tom De Meester.

De regering voorziet een aanval tegen de lonen op verschillende fronten. Als deze maatregelen goedgekeurd worden, zullen de werknemers in dit land verschillende honderden euro's verliezen.

De PVDA voerde op donderdag 18 december een symbolische actie aan Ford Genk. Gaby Colebunders kwam samen met een aantal werknemers Ford Genk begraven. Georges Houtmeyers, priester-arbeider en gemeenteraadslid in Genk, hield de grafrede.

De Vlaamse regering en de distributienetbeheerders rekenen de ontspoorde subsidiekosten voor groene stroom op 1 januari 2015 verder door aan de consument.

Pagina's