Nieuws

De Nationale Bank van België (NBB) bevestigt in een studie dat de indexsprong 33.000 nieuwe jobs zal opleveren.

Marco Van Hees, federaal vertegenwoordiger, interpelleerde de eerste minister in de Kamer op het voorstel van de liberale vice-premier om de salarissen van de topmanagers van de overheidsbedrijven los te maken van het loonplafond.

Vandaag vrijdag 28 november start de PVDA met de verspreiding van 1,2 miljoen folders in heel het land en wordt ook de aftrap gegeven van #hetsociaalverzet On Tour: tien avonden over de beweging tegen de regeringsmaatregelen, met onder anderen voo

“De regering legt alle ingrediënten op tafel om voor de NMBS een Sabena-scenario te creëren”, stelt Michaël Verbauwhede, specialist openbare diensten van de PVDA.

De eerste stakingsdag van het gemeenschappelijk vakbondsfront kreeg 's avonds een verlengstuk in de Antwerpse gemeenteraad.

Afgelopen weekend bracht het Rekenhof een scherp rapport uit, dat geen spaander overlaat van de ontwerpbegroting van de regering Michel – De Wever.

Het is 9 uur, de staking is op sommige plekken al enkele uren bezig. Ook in de stad is dat meer en meer te zien. Bijna geen trams of bussen, vuilzakken die niet opgehaald worden...

'De algemene werkstaking als politieke staking wegzetten is niet zo onschuldig als het lijkt', zegt Peter Mertens (PVDA) in het schaduwparlement van Knack.be.

Een zeer goed opgevolgde staking. Dat zag je aan alle piketten in de Antwerpse haven. Er staat veel op het spel, dat voelt iedereen aan. De vastberadenheid is dan ook groot.

“De eerste actiedag van de vakbonden is een succes”, reageert PVDA-voorzitter Peter Mertens op de staking van vandaag.

Pagina's