Nieuws

Met meer dan 2.000 mensen voerde D19-20, een alliantie van landbouwers, vakbonden, ngo’s, diverse verenigingen en burgers, op 19 december actie tegen de Europese Top over het TTIP.

Donderdag 18 december interpelleerde Raoul Hedebouw minister van Werk Kris Peeters (CD&V) in de Kamer.

PVDA-volksvertegenwoordiger Raoul Hedebouw is blij dat de Verenigde Staten hun betrekkingen met Cuba normaliseren: “Dit is het resultaat van meer dan 60 jaar strijd van dit volk van amper 10 miljoen inwoners.”

De beslissing om de oudste kerncentrales tien jaar langer open te houden, in ruil voor een lagere nucleaire taks, is een onaanvaardbare knieval voor GDF Suez. Dat zegt PVDA-energiespecialist Tom De Meester.

De regering voorziet een aanval tegen de lonen op verschillende fronten. Als deze maatregelen goedgekeurd worden, zullen de werknemers in dit land verschillende honderden euro's verliezen.

De PVDA voerde op donderdag 18 december een symbolische actie aan Ford Genk. Gaby Colebunders kwam samen met een aantal werknemers Ford Genk begraven. Georges Houtmeyers, priester-arbeider en gemeenteraadslid in Genk, hield de grafrede.

De Vlaamse regering en de distributienetbeheerders rekenen de ontspoorde subsidiekosten voor groene stroom op 1 januari 2015 verder door aan de consument.

Komende vrijdag 19 december vindt de tweede dag plaats van de Europese top over TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership), het Trans-Atlantisch Vrijhandels- en Investeringsverdrag.

“Wij zijn de meerwaarde | Nous sommes la valeur ajoutée | We are the added value.” 9 bekende figuren met buitenlandse roots lanceren een oproep om donderdag 18 december om 12.00 uur samen te komen op het Poelaertplein in Brussel.

In haar jaarlijkse top 1000 van de winsten toont de PVDA aan dat de grote bedrijven in België zeer weinig belastingen betalen op hun winsten. Ze delen meer dan de helft daarvan wel uit aan de aandeelhouders.

Pagina's