Nieuws

In tegenstelling tot wat velen denken zijn de Belgische pensioenen bij de laagste in vergelijking met het buitenland. En het nieuwe puntensysteem dat op tafel ligt in de Nationale Pensioenconferentie zal onze pensioenbedragen wellicht niet verhogen.

PVDA-mandatarissen Mathilde El Bakri en Nadine Peeters zijn op studiereis in Wenen om te bestuderen hoe ze daar van wonen een recht voor iedereen maakten. Eerder schreven de twee hierover al een hoofdstuk in het boek “De miljonairstaks en zeven andere briljante ideeën om de samenleving te veranderen”, dat in het voorjaar verscheen.

"Terwijl werkende mensen, gepensioneerden, alleenstaande ouders of langdurig zieken het gelag betalen, speelt deze regering Sinterklaas voor miljardenconcerns zoals AB InBev, ExxonMobil en GDF Suez", schrijft Peter Mertens (PVDA) in een opinie die deze week op knack.be verscheen.

Woensdag 7 oktober trokken opnieuw honderdduizend landgenoten door de straten van de hoofdstad om te protesteren tegen het asociale regeringsbeleid. Er waren opvallend veel jonge werknemers die de besparingen beu zijn en eisen dat de sterkste schouders worden aangesproken. Her en der viel te horen, of te lezen, hoezeer mensen het beu zijn dat telkens het werkende deel van de bevolking moet inleveren, terwijl het gefortuneerde deel buiten schot blijft.

België is het vierde rijkste land ter wereld, maar die rijkdom is erg slecht verdeeld. De PVDA wil daar iets aan doen. Ben je er ook van overtuigd dat er een alternatief is? Wil jij dat alternatief mee op de kaart zetten? Twijfel dan niet langer en neem vandaag nog een lidkaart van de PVDA. Samen staan we sterk.

In Afghanistan werd vorig weekend een ziekenhuis van Artsen Zonder Grenzen platgebombardeerd door NAVO-bommen. België is lid van de NAVO-coalitie en moet afstand nemen van deze oorlogsmisdaad.

“Onze regering speelt lollypopland voor diegenen die het niet nodig hebben”, zegt PVDA-voorzitter Peter Mertens die de nieuwe studie uitbracht over de fiscale kortingen die de grote Belgische en buitenlandse vermogens krijgen via de achterpoortjes van de vennootschapsbelasting. Het is de zesde keer dat de studiedienst van de linkse partij het fiscale ontwijkingsrapport uitbrengt.

Onder het mom van zwartwerk bestrijden, heeft de regering vandaag bij de commissie sociale zaken een wetsvoorstel ingediend om "flexi-jobs" in te voeren in de horecasector.

Vanaf 1 oktober kunnen bijna twee miljoen mensen voor anderhalve euro naar de huisarts. De sociale derde betaler is vanaf nu verplicht voor alle mensen met recht op een verhoogde tegemoetkoming. Een belangrijke stap richting een meer toegankelijke eerstelijnszorg.

In een open brief zet de ambassadrice van de Verenigde Staten in België de Belgische regering onder druk. België moet, zo heet het, dringend meer oorlogstuig kopen. Wat zij echt bedoelt: “Investeer in oorlogswapens, niet in pensioenen.”

Pagina's