Nu vrijdag solidariteitsmanifestatie voor Griekenland

“In het belang van de Grieken, maar ook van de Spanjaarden, Ieren, Portugezen en Italianen morgen, en van ons overmorgen.” PVDA-voorzitter Peter Mertens roept op om nu vrijdag 3 juli deel te nemen aan de Solidariteitsmanifestatie met het Griekse volk. Afspraak om 18u30 aan het Centraal Station in Brussel.

Meer dan 10.000 mensen steunen eis “Zonder geld naar de huisarts”

Op 1 juli wordt de verplichte derdebetalersregeling van kracht voor mensen met recht op een verhoogde tegemoetkoming. Op 1 juli werd eveneens de kaap van de 10.000 handtekeningen overschreden voor de…

Erkenning PVDA als nationale partij: opnieuw uitgesteld!

Wordt de PVDA erkend als nationale partij? Het antwoord op die vraag werd vandaag verwacht. Maar de 'Controlecommissie betreffende de Verkiezingsuitgaven en de Boekhouding van de politieke partijen'…

Grieken eisen het recht op zich uit te spreken tegen Europese wurgpolitiek

Op 5 juli gaan de Grieken naar de stembus voor een referendum over de Europese wurgpolitiek. Na vijf maanden onderhandelen met het Europese establishment en het IMF kiest de Griekse regering voor directe democratie. Maar democratie, dat bevalt de nieuwe Europese aristocratie niet: de eurogroep zette Griekenland zaterdag aan de deur. Maar premier Tsipras was duidelijk in het Griekse parlement: “Met een duidelijk ‘neen’, sturen we de boodschap dat Griekenland niet zal capituleren.”

PVDA wil tegensprekelijk debat over pensioenen

De regeringspartijen voeren een forcing om zo snel mogelijk een loopbaanverlening door te voeren. Maar moeten toch toestaan dat nieuwe experts kunnen spreken in de parlementaire commissie. De PVDA kritiseert al langer hoe het pensioendebat verloopt. Heel wat wetenschappers oordelen dat “langer werken voor minder pensioen geen goed idee is”. Zij moeten gehoord kunnen worden.

PVDA Shop

Find PVDA on TwitterFind PVDA on FacebookFind PVDA on Google+Find PVDA on YouTubePVDA RSS feed

Nieuwsbrief

Voer je email adres in en ontvang wekelijks de PVDA nieuwsbrief in je mailbox.

Campagne

Agenda

0207 '15
Den Bell
Francis Wellesplein 1
2018 Antwerpen
0307 '15
2808 '15
Hoek van de Langemarkstraat met de Pervijzestraat Berchem