Is Wouter Beke vergeten wat er in Libië gebeurde?

In Terzake gebruikte CD&V-voorzitter Wouter Beke donderdagavond de schokkende dood van de Syrische kleuter Aylan Kurdi om te pleiten voor een Belgische militaire interventie in Syrië. De PVDA reageert geschokt en wijst iedere militaire escalatie af.

PVDA eist dat Theo Francken de Conventie van Genève respecteert

Rond de gebouwen van de Dienst Vreemdelingenzaken heerst een onmogelijke chaos. “Honderden asielzoekers kunnen hun asielaanvraag niet indienen en zien zich verplicht de nacht buiten door te brengen”, zegt Raoul Hedebouw, volksvertegenwoordiger en woordvoerder van de PVDA. “Dit is een inbreuk op de Conventie van Genève."

21% btw op elektriciteit? De PVDA zegt ‘nee’

“De PVDA zegt ‘nee’ tegen 21% btw op elektriciteit en roept iedereen op hetzelfde te doen. De PVDA verspreidt daarom protestaffiches met de boodschap ‘Energie is geen luxe, maar een basisrecht’”, legt Tom De Meester, energiespecialist van de PVDA, uit. • Deel de protestaffiche

Niet meer zittenblijven met B-attest en andere besparingsmaatregelen

Nadat de Vlaamse regering vorig jaar rond deze periode een hoop besparingsmaatregelen in het hoger onderwijs aankondigde, zet ze dit jaar frontaal de aanval in op het lager en secundair onderwijs. De maatregelen worden steevast voorgesteld als iets positiefs, maar de ware bedoelingen zijn duidelijk.

Begroting 2016 en tax shift :: Hoe de regering Michel voor de 1% rijdt

Op 23 juli bereikte de regering-Michel-De Wever een akkoord over de begroting en over de langverwachte tax shift. Opnieuw zijn het de werknemers en de sociaal gerechtigden die het grootste deel van de inspanningen moeten leveren. Het akkoord is gesneden op maat van de miljonairs en de multinationals. Dossier.