PVDA verheugd over afspringen ondemocratische CETA-akkoord

De PVDA steunt het Waalse gewest en de andere gefedereerde entiteiten die de nieuwe voorstellen van de Europese Commissie verwerpen. “Deze crisis en het uitstel van de Europees-Canadese top tonen aan dat er in Europa dringend een echt democratisch debat moet komen over dit verdrag”, stelt Peter Mertens, voorzitter van de PVDA.

“Organiseer Europees referendum, je zal zien dat Walen niet alleen staan”

In het verhaal over de Waalse blokkering van het vrijhandelsverdrag met Canada, het zogenaamde Ceta, wordt door verschillende analysten gesproken over de rol van de oprukkende PVDA. Wij vroegen aan de voorzitter van de consequent linkse partij hoe hij dat ziet.

#SpeakOut

“Speak Out” is het jaarthema van RedFox, de jongerenbeweging van de PVDA. Je uitspreken over wat niet goed draait in deze wereld, discussiëren met andere jongeren over alternatieven, meehelpen om de…

Geen ontslagen bij ING? Het kan, met de 30-urenweek

3.500 jobs moeten verdwijnen bij bank ING, 1.700 daarvan via naakte ontslagen. Niks meer aan te doen? Niet per se. Het is mogelijk alle jobs te behouden als de 30-urenweek en twee andere maatregelen…

Exclusieve studie: ze zijn multimiljonair, maar dragen slechts 1,1% bij aan begrotingsinspanning

De regering beweert dat ze het kapitaal doet bijdragen aan de begroting 2017. In werkelijkheid is er maar een maatregel die gericht is op grote vermogens, en die brengt 31 miljoen euro op. Goed voor 1,1% van de totale begrotingsinspanning van 2,944 miljard.