Niet meegaan in de oorlogslogica van Trump en de NAVO, maar wel investeren in vrede

Volgens de PVDA vergist de regering zich door te denken dat de toekomst van onze verdediging en de strijd tegen terrorisme via de NAVO zal verlopen, met haar logica van verhoging van de militaire…

12.000 mensen protesteren in Brussel tegen Trump en zijn wereldvisie

Meer dan 12.000 manifestanten wachtten de Amerikaanse president Donald Trump op in Brussel en lieten hem weten dat hij “Not Welcome” is. Ze pareerden de wereldvisie van de president-miljardair met…

Ook kabinetschef van vicepremier Reynders betrokken in belastingparadijzen

Toen de studiedienst van de PVDA speurde naar de betrokkenheid van de rijkste Belgische families in belastingparadijzen, stootte ze op een opvallende naam: die van Alexia Bertrand, niet alleen bestuurder bij de groep Ackermans & van Haaren, maar ook … de kabinetschef van minister Reynders.

Tien rijkste families van België zitten tot over hun oren in de belastingparadijzen

Uit een nieuwe studie van de PVDA-studiedienst blijkt dat de rijkste families van ons land vlot de weg vinden naar belastingparadijzen. “Het blijkt dat ze allemaal – zonder onderscheid - betrokken zijn in belastingparadijzen”, zegt PVDA-voorzitter Peter Mertens over deze MiljardairLeaks. “Dat is op dat niveau dus niet de uitzondering, maar de regel.”

Doe mee!

De PVDA, dat zijn wij. Samen bouwen aan een wereld waarin we zaken in verandering brengen. Dat is de manier waarop we bij de PVDA aan politiek doen. Blijf op de hoogte, doe mee!

Tijd voor actie

PVDA Shop

Standpunt Peter Mertens

“Een maand van ons pensioen voor dokters en medicijnen”, hoe lang nog minister Maggie?

Steeds meer Belgen zijn erg bezorgd over dure geneesmiddelen. Die zijn in ons land vaak vijf à tien keer zo duur als in Nederland. Uit protest gingen dit weekend 400 Belgen medicamenten kopen in het Nederlandse grensstadje Hulst. Nochtans kan het anders, schrijft Peter Mertens, met een systeem voor openbare aanbesteding, aka het kiwimodel. Dat is voordelig voor de patiënt én voor de sociale zekerheid. Mertens antwoordt punt per punt op de argumenten van minister De Block.
Find PVDA on TwitterFind PVDA on FacebookFind PVDA on Google+Find PVDA on YouTubePVDA RSS feed

Nieuwsbrief

Agenda

0806 '17
Filmhuis Klappei
Klappeistraat 2
2060 Antwerpen
1006 '17
Zaal Nova
Sint-Bernadettestraat 132
Sint-Amandsberg
2006 '17
Het Gevolg
Otterstraat 31
2300 Turnhout