Peter Mertens in de ‘jungle van Calais’: “Hier was ik niet op voorbereid”

De 'jungle' in Calais, het geïmproviseerde kamp van vluchtelingen die de oversteek willen maken naar Groot-Brittannië, toont het failliet van het Europese asielbeleid. Dat zegt PVDA-voorzitter Peter Mertens die op 9 februari met een delegatie het kamp bezocht. “De toestand is er erger dan in de sloppenwijken van Kinshasa, en dat op nauwelijks twee uren van Brussel.”

PVDA wil lagere energieprijzen voor gezinnen met betalingsproblemen

Gezinnen in energiearmoede die gedropt worden door hun commerciële energieleverancier, betalen bij de 'sociale leverancier' veel te veel voor elektriciteit. Dat blijkt uit een onderzoek van de PVDA-studiedienst. PVDA-voorzitter Peter Mertens eist lagere energieprijzen.

Vriendelijk verkrachten bestaat niet

Het is eind 2014. Een vrouw wordt verkracht door een radiopresentator van Urgent.fm. Het begint met een kus met wederzijdse toestemming. Maar daar blijft het niet bij. De man wil meer. Acht keer zegt…

Waterafsluitingen in Antwerpen 12 keer hoger dan in rest van Vlaanderen

In de stad Antwerpen steeg het aantal waterafsluitingen verontrustend. Schepen Fons Duchateau wijzigde het huishoudelijk reglement van de OCMW-raad opdat raadsleden dergelijke cijfers niet meer kunnen opvragen.

Kanaalplan van Jan Jambon strijdt tegen jihadnetwerken zonder hun ideeën aan te pakken

Vandaag werd het Kanaalplan tegen terrorisme en radicalisering van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) voorgesteld op de ministerraad. “Dit plan voorziet wel in veralgemeend toezicht,…