"Dat wij de laatsten mogen zijn die moeten huilen.”

We werden deze maand juli telkens opnieuw geconfronteerd met blind geweld dat overal onschuldige slachtoffers maakte. Tegenover zij die enkel in haat geloven, is enkel solidariteit mogelijk.

Na de 38-urenweek wil Kris Peeters nu ook de loonwet manipuleren

Minister van Werk Kris Peeters maakt nogmaals misbruik van de zomerluwte om een nieuwe aanval te lanceren. Na zijn voorstel voor een hervorming van de 38-urenweek legt hij nu aanpassing van de loonwet op tafel. Die moet ervoor zorgen dat onze lonen nog jaren geblokkeerd blijven.

PVDA wil geen verlaging maar volledige afschaffing Turteltaks

De Vlaamse regering besliste zonet om de ‪#‎turteltaks te verlagen van 770 euro per jaar naar 290 euro voor 9.000 gezinnen die elektrisch verwarmen. "Het resultaat van het protest tegen de Turteltaks…

PVDA wil werkgelegenheid voor mensen met beperking bevorderen

Een samenleving die aan iedereen een plaats geeft, dat heeft onder andere te maken met de mogelijkheid tot werken voor mensen met een beperking. Maar, in Brussel bijvoorbeeld, heeft slechts een op de drie mensen met een beperking werk. Er bestaan quota in de openbare sector, maar geen garantie dat ze worden toegepast. De PVDA wil dit veranderen.

De regering-Michel-De Wever, kampioen in het scheppen van onzekere jobs

De RSZ (Rijksdienst voor Sociale Zekerheid) maakte onlangs de meest recente cijfers over de werkgelegenheid in België bekend. In één jaar tijd is het aantal banen met minstens 1% gestegen. Maar de…