Peter Mertens stelt nieuwe boek ‘Graailand’ voor in De Roma

auteur: 

Webredactie

Eindelijk is het er. De langverwachte opvolger van “Hoe durven ze?”. Maandenlang schreef Peter Mertens aan zijn nieuwe boek. En maandagavond 19 december wordt “Graailand” boven het doopvont gehouden. En wel om 20.30 u. in De Roma in Antwerpen.

Van dure waterprijzen tot drie-euro-maaltijden in rusthuizen. Van de gettocultuur in de Wetstraat tot de zelfbediening van graaiers zoals Barroso en De Gucht. Van flexverslaving tot arbeid 4.0. Van Panamese postbusbedrijven tot Trumpiaanse verkiezingen. Van sociale dumping tot de tragedie van de trojka.

Mertens gooit geen steen in de kikkerpoel, maar meteen een hele muur. Over de graaicultuur, over het establishment, over de crisis. Maar ook over de New Kids in Town, over verzetscultuur, over herverdeling van rijkdom en arbeid, over het vuur van Bernie Sanders en over de politiek van de hoop.

Een boek dat brandt in de handen. Een boek dat luistert naar de naam: “Graailand. Het leven boven onze stand”.

Maandagavond 19 december wordt “Graailand” in première boven het doopvont gehouden. En wel om 20.30 u. in De Roma in Antwerpen. Peter had jou graag daarbij gehad. Voor een swingend boekprogramma.

  • Acteur Warre Borgmans is de gastheer. Slongs Dievanongs ‘dropt lyrics oep nen beat’. Filip Jordens brengt een hommage aan Jacques Brel. En Nigel Williams is totaal zichzelve. 
  • Verder gaat Jamila Channouf in sofagesprek met Bruno Verlaeckt (ABVV Antwerpen), Marijke Persoone (Hart boven Hard), Olivier Pintelon (Poliargus), Fatiha Dahmani (zorgsector LBC-NVK), Pascal Debruyne (Universiteit Gent), en Kizzy Vispoel (leerkracht verzorging).
  • De avond wordt afgesloten door Peter Mertens zelf, samen met de verrassende verteller van het voorwoord. 

Deuren gaan open om 19.45 u. De voorstelling begint om 20.30 u. stipt. Gratis inkom. Verzeker je plek & schrijf je in: http://www.deroma.be/#!eventid=1372

  • Uiteraard kan je het boek ter plaatse kopen, gesigneerd door de auteur.
  • Vanaf 19 december is Graailand ook in de boekhandel verkrijgbaar of gewoon via www.pvdashop.be.

Commentaar toevoegen

You must have Javascript enabled to use this form.

Reacties

Inschrijven 1 persoon voor de avond rond het boek graailand van Peter Mertens.
Dag. Inschrijven moet je doen via http://www.deroma.be/#!eventid=1372
'Graait' Peter de royalties van zijn boeken, of stort hij deze in de partijkas. Ik vermoed en hoop het laatste, het lijkt me goed dat hij dat hij hier dit 100% duidelijk maakt. We weten dat hij voor zijn werk in de politiek niet meer betaald krijgt dan de modale Belg. Maar neemt hij ook zijn neveninkomsten hierin mee. Het helpt om hier éénduidig over te berichten. Dezelfde vraag geldt overigens voor andere PVDA'ers met neveninkomsten. Zorg dat duidelijk is dat de PVDA politici écht doen wat ze zeggen, zonder enig voorbehoud!
Inderdaad het boek is de beste.Zekr onze vooziter kd.Peter Mertens kon als dit en meer dan het schrijven. Dag overdag we meer en meer geloven op onze partij _PVDA en over het leiderschap.