WE ARE WITH YOU-SOLIDARITY PROTEST FOR PALESTINE

Datum
woensdag, 9 juli, 2014 - 18:00
Plaats
Luxemburgplein 1050 Elsene (Brussel)
Soort evenement
Manifestatie

Sinds midden juni zijn de oorlogsmisdaden van Israël in Palestina dramatisch geëscaleerd. Het officiële excuus daarvoor is de verdwijning en dood van 3 jonge kolonisten. Maar deze recente aanval is ook gewoon een onderdeel van de lopende illegale bezetting van Palestijns land en de laatste in een lange reeks Israëlische oorlogsmisdaden.

De internationale media meldden dat het Israëlische leger op één enkele nacht (van maandag 30 juni op dinsdag 1 juli)meer dan 34 luchtaanvallen uitvoerde op verschillende delen van de Gazastrook, met de nadruk op dichtbevolkte vluchtelingenkampen. Daarnaast hebben de Israëlische bezettingstroepen meer dan 600 Palestijnen, waaronder talrijke vrouwen en kinderen, gearresteerd in een massale en dagenlange raid op de Westelijke Jordaanoever. Kolonisten en anderen trekken door Palestijnse gebieden in massale lynch mobs en één daarvan heeft de Palestijnse tiener Mohammed Abu Khdair levend verband.

Wij roepen op tot een betoging tegen deze nieuwe ronde oorlogsmisdaden van Israël tegen het Palestijnse volk.

Stop de Israëlische oorlogsmisdaden nu! Geen Belgische regeringssteun voor Israëlische oorlogsmisdadigers! Boycott het Israëlische apartheidsregime! Vrijheid voor alle politieke gevangenen nu!
 

Labels