'TTIP en CETA voor beginners'

Datum
donderdag, 9 maart, 2017 - 19:30
Plaats
Barbóék
Schrijnmakersstraat 17
3000 Leuven
Soort evenement
Boekvoorstelling

Line De Witte, auteur van 'TTIP en CETA voor beginners' gaat in gesprek met Wouter Hillaert (Hart boven Hard), Anne-Marie Mineur (SP Nederland, Europees Parlement) en Marc Maes (11.11.11.). Lode Vanoost (De Wereld Morgen) leidt het gesprek in goede banen. 
Deuren om 19u00. Gratis toegang maar graag inschrijven via uitgeverij@epo.be

Een initiatief van EPO Uitgeverij, G3W Geneeskunde voor de Derde Wereld,Comac Leuven en HART BOVEN HARD LEUVEN.

HET BOEK
Nog nooit deden vrijhandelsakkoorden zoveel stof opwaaien als TTIP en CETA. Eigenlijk was dat niet de bedoeling: de discussie over de twee verdragen was voorbestemd voor achterkamertjes in Washington, Brussel en Toronto. Maar eerst kwam er overal protest van burgerbewegingen, milieu- en consumentenorganisaties, vakbonden en mutualiteiten, die de globalisering een tweesnijdend zwaard vinden. Daarna won Trump de Amerikaanse presidentsverkiezingen met een protectionistische agenda. En later haalden Wallonië en Brussel de internationale pers omdat ze CETA niet wilden ondertekenen. Exit TTIP en CETA? Let toch maar op.

In dit toegankelijk boekje boordevol concrete voorbeelden neemt Line De Witte u mee op wandel. Wat is de achtergrond van die vrijhandelsakkoorden tussen de VS en Europa en tussen Canada en Europa? Wie wordt er beter van en wie niet? Een verhaal over jobs, arbeidsvoorwaarden, gezondheidszorg, onderwijs, chloorkippen en hormonenvlees. Maar ook over kleinschalige landbouw en grote bedrijven die straks misschien overheden voor de rechter kunnen slepen als nieuwe wetsvoorstellen hun bedrijfswinsten aantasten.

AUTEUR
Line De Witte is leerkracht en coauteur van De miljonairstaks en zeven andere briljante ideeën om de samenleving te veranderen (EPO, 2015).

Oproep aan de geïnteresseerden: het aantal plaatsen zijn beperkt, maar... je zitplaats verzekeren kan héél eenvoudig door te mailen naar uitgeverij@epo.be. Dank jullie wel!

Facebook

Labels