Onderwijsdebat Politica

Datum
woensdag, 23 april, 2014 - 19:00
Plaats
Aula Pieter De Somer
Deberiotstraat 24
3000 Leuven
Soort evenement
Debat

Politika en Antropolis organiseren een politiek debat rond hoger onderwijs.

Op 25 mei vinden “de Moeder aller verkiezingen” plaats op het Vlaamse, Federale en Europese niveau. In de aanloop naar deze verkiezingen zullen diverse thema’s ongetwijfeld naar boven gehaald worden, maar wat vooral van belang is voor studenten, zijn de verschillende visies die politieke partijen hanteren rond hoger onderwijs.

Moeten we wel inschrijvingsgeld betalen als we verder willen studeren? Moet inschrijvingsgeld afgestemd worden op de studierichting? Hoelang mogen wij feitelijk studeren op kosten van de maatschappij? Studeren we nu al niet te lang? Hoe kunnen we slaagkansen verbeteren?

Dit en meer komt aan bod in het ONDERWIJSDEBAT dat georganiseerd wordt door Politika en Antropolis op woensdag 23 april om 19u30 in Aula PDS. Moderator van dienst is Remy Amkreutz, journalist politiek en onderwijs bij De Morgen. Hij zal het beste naar boven halen bij volgende sprekers:
- An Moerenhout (Groen)
- Katia Segers (SP.A)
- Sabine Poleyn (CD&V)
- Fientje Moerman (Open VLD)
- Boudewijn Bouckaert (LDD)
- Kris Van Dijck (N-VA)
Nele Van Parys (PVDA+)

Inkom is gratis en achteraf zal er nog een gratis receptie voorzien worden waarbij er nog gediscussieerd kan worden met de sprekers.

Ter plaatse zal het debat rechtstreeks vertaald worden naar het Engels voor buitenlandse studenten.

De deuren gaan open om 19u. Kom op tijd als je een plaatsje wilt!

https://www.facebook.com/events/1548782975346062/