Gentse Feestendebatten l​ ALS DE REGERING MICHEL I EEN REGERING VAN AVERECHTSE HERVERDELING EN ASOCIAAL BELEID IS HOE VERMIJDEN WE DAN MICHEL II?

Datum
zaterdag, 22 juli, 2017 - 14:00
Plaats
Miryzaal Conservatorium
Biezekapelstraat 9
9000 Gent
Soort evenement
Debat

28ste reeks Gentse Feestendebatten - Zonder dwarsliggers kunnen de treinen niet rijden

Zaterdag 22 juli, van 14u tot 18u (deuren open om 13u)

Miryzaal Conservatorium, Biezekapelstraat 9

Organisatie Trefpunt Vzw en Democratie 2000; moderator/coördinator Eric Goeman

ALS DE REGERING MICHEL I EEN REGERING VAN AVERECHTSE HERVERDELING EN ASOCIAAL BELEID IS HOE VERMIJDEN WE DAN MICHEL II?

Met 
Karin Temmerman (federaal volksvertegenwoordiger, gemeenteraadslid en voorzitter SP.A Gent; gespecialiseerd in pensioenen)
Jan Dumolyn (sociaal historicus, internationaal gerenommeerde specialist geschiedenis van collectieve acties, afgevaardigde ACOD-onderwijs UGent, auteur (red.) van “België, een geschiedenis van onderop”, EPO)
Karim Zahidi (politiek filosoof Universiteit Antwerpen)
Jan Vranken ( emeritus professor aan de Universiteit Antwerpen en expert armoedebeleid. Sinds jaar en dag is hij ook (co-)auteur van de jaarrapporten over armoede en sociale uitsluiting; auteur van “Thatcher aan de Schelde” (EPO)
Jaak Brepoels (Historicus en voormalig leraar; sinds 1983 sp.a-gemeenteraadslid Leuven en van 1995 tot 2012 schepen; auteur van “Wat zoudt gij zonder ’t werkvolk zijn” – De geschiedenis van de Belgische arbeidersbeweging 1830 – 2015)
Rudy De Leeuw (voorzitter ABVV; auteur van “ONGELIJK SPEL – Verontwaardiging als bouwsteen voor vooruitgang”)
Bieke Verlinden (SP.A Schepen van Sociale Zaken, Werk en Studentenzaken Stad Leuven; gekend voor haar inspanningen in de Leuvense kinderopvang. Won de Gouden Kinderschoen, een prijs die de beste beleidsinitiatieven voor kinderen in de bloemetjes zet;opiniestukken o.a. voor Knack; gebundeld in “Een Andere Kijk”),

Labels